ZAMAN ANKETİ İNGİLİZLER İÇİN Mİ YAPMIŞ

Güncel 18 Haziran 2013 07:27
A
a

Araştırma şirketi MetroPoll'ün Today's Zaman için yaptığı "bugün seçim olsa" anketindeki oy oranları şaşırttı. Zaman Türkçe yayınında neden kullanmadı ?

Daha önce yaptığı birçok ankette "Halk, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ve Gül arasında kalırsa Gül'ü seçecek" sonucuna ulaşan MetroPoll araştırma şirketi ilginç bir araştırmaya imza attı. 

Today's Zaman'a yapılan anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.3'a kadar geriledi. 

Ankete göre bugün seçim olsa AK Parti'nin yüzde 35.3'lük oranının yanı sıra CHP yüzde 22.7, MHP yüzde 14.5 BDP ise yüzde 6.2 ile öne çıkıyor. Yine aynı ankete göre kararsız seçmenin oranı ise yüzde 7.6. Ankete katılan vatandaşların yüzde 5.9'u ise "bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu yanıtsız bıraktı. 

Öte yandan ankete katılanların yüzde 72.5'lik gibi büyük çoğunluğu "En çok beğenilen siyasi figür" olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü gösteriyor. Bu sonuç, MetroPoll'un önceki araştırmalarında da birçok kez görülmüştü. Erdoğan ise Gül'ü yüzde 53.5 ile takip ediyor. Kılıçdaroğlu yüzde 26.7 Devlet Bahçeli ise yüzde 29.3. 

ERDOĞAN 7 PUAN KAYBETTİ 

2 bin vatandaşın katıldığı anket, 3-12 haziran tarihlerini kapsıyor. Bu, Gezi Parkı protestolarının başladığı zaman dilimine denk geldiği için verdiği sonuçlar açısından oldukça çarpıcı. 

MetroPoll'ün yaptığı bu araştırmanın, Zaman gazetesinin İngilizce eki olan Today's Zaman'da yer alması ise dikkat çekti. Gazete, yapılan araştırmayı İngilizce ekinde kullandı ancak Türkiye'ye satılan Zaman gazetesinde kullanmadı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon
Ahmet Öz 18 Haziran 2013 12:26

Ankette Ak Parti oy kaybına uğrarken,muhalefetin güçlendiğini görüyoruz.Başka bir duru gerçek var ki ülkemizdeki siyaset üslübu çirkinleşince,yatırımlar gecikmeye,hizmetler tavsamaya,borsa düşmeye,ekonomik gücümüz zayıflamaya başladı.Bu anketin galibi yok.Barış süreci tek taraflı olunca,halkla diyalog yerine polisiye tedbirlerle işi götüremedik.Esnaf kan ağlıyor,olaylar sebebiyle.Haydi iktidar muktedir olamadı,Anamuhalefet iktidara niçin alternatif olamıyor?Gezi Parkı fazlasıyla bizi gerdi yeter

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam