Seçim günündeki Yasaklar belli oldu!

Güncel 9 Ocak 2019 14:15
Videoyu Aç Seçim günündeki Yasaklar belli oldu!
A
a

Yüksek Seçim Kurulu'nun Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy verme günü uygulayacağı seçim yasakları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy verme günü uygulayacağı seçim yasakları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre yerel seçimlerde oy verme günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

ALKOLLÜ İÇKİ SATMAK, ALKOL KULLANMAK YASAK

Oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü sabah saat 06.00'dan itibaren gece saat 24.00'e kadar , her ne sebeple olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi kesinlikle yasak olacak.

İNTERNET KAFELER ve KAHVEHANELER KAPALI

Oy verme süresi boyunca bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri de kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verebilme hakkı olacak.

DÜĞÜNLER SAAT 18.00'DEN SONRA OLACAK

31 Mart Pazar oy verme günü, düğünler seçim yasaklarına ve ifade edilen kurallara uyulmak koşuluyla saat 18.00'den sonra yapılabilecek.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde ifade edilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.
31 Mart Pazar oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilişkili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam