Ekşi Sözlük Pedofili Paylaşımı Nedeniyle Erişime Kapatıldı!

Güncel 16 Aralık 2023 07:45
Videoyu Aç Ekşi Sözlük Pedofili Paylaşımı Nedeniyle Erişime Kapatıldı!
A
a

Ekşi Sözlük'ün yeni alan adı olan eksisozluk1923.com için de mahkemeden erişim engeli kararı çıktı. Site 25 Şubat'tan bu yana üçüncü kez erişime kapatılmış oldu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'da meydana gelen ve Hatay başta olmak üzere çok sayıda kenti de etkileyen iki büyük depremin ardından "Milli güvenlik" ve "kamu düzeninin korunması" gerekçeleriyle 25 Şubat'ta erişime kapatılan Ekşi Sözlük yine gündem oldu.

Söz konusu kapatma kararına Ekşi Sözlük itiraz etmiş, erişim engeli kararı mahkeme tarafından kaldırılmıştı. Fakat verilen son kararla site açılamadan yine kapanmıştı.

Bunun üzerine sözlük yönetimi, siteyi ‘eksisozluk2023.com' alan adına taşınmış ancak bu alan adı da 13 Mayıs'ta erişime kapatılmıştı.

'EKŞİSÖZLÜK1923' İÇİN ERİŞİM ENGELİ KARARI

Sözlük yönetiminin daha sonra açtığı ‘eksisozluk1923.com' alan adı da bugün aynı kaderi paylaştı.

Ekşi Sözlük'ün yeni alan adı "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçeleriyle Ankara 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği'nin 14 Aralık 2023 tarihli ve 2023/13768 sayılı kararıyla erişime engellendi.

SÖZLÜK YAZARLARI: BU İLK DEĞİL

Kendisine bebek istismarı görüntülerinin iletilmesinin ardından bu durumdan rahatsız olan bir platform yazarı, bu durumu başlık açarak duyurmak istedi. Platform yönetiminin kendisini yasaklaması üzerine üye, durumu X'te paylaştı. Skandalının yayılmasının ardından kamu kurumları tarafından kapsamlı soruşturma başlatıldı. 

Platformdaki yazarlar da pedofili skandalında sözlük yönetimine ve sapığın bulunmamasına tepkiliydi.

Konuya ilişkin açılan başlığa yorum yapan yazarlar, şu ifadeleri kullanmıştı: "Hala bulunamayan geberesice bir sapık ve konuyu sabitlemeyi bırak, gündeme bile almayan bir ekşi yönetimi var. konu oldu diye sayfa sayfa taradım. saat 10.26da girdi var ama konu sol frame de değil"

"Nasıl hala bulunamıyor bu sapık. elini kolunu sallayarak dolaşıyor resmen"

"Yakalanıp yakalanmadığını merak ettiğim, sözlük yönetiminin savcılığa başvurup vurmadığını öğrenmek istediğim olay."

"SÖZLÜĞE DADANDILAR"

Başka bir yazar ise geçtiğimiz yıl eylül ayında da benzer bir olay yaşandığını hatırlatmıştı.

Yapılan yorumda şu ifadeler yer almıştı: "İlginç bir olay halini alan pedofili olayı. şöyle ki: 18 eylül 2022'den beri bir ya da birileri tarafından sözlüğe çaylak hesaplar üzerinden pedofili içerikler atılıyor. ve bu, düzenli olarak belli aralıklarla yapılıyor.

önce g. doğu asya'da 7 yaşında bir kızla ilişki yaşadığını iddia eden bir hesap vardı. ailesine para verdim falan diyordu. bir ara 11 yaşındaki yeğenimle ilişkiye giriyorum diye bir şeyler yazan bir hesap vardı. hatta kızın elinde bir kağıt vardı ve üzerinde bunun nicki ile tarih vardı. güya ilişkiye girdiği videoları satıyormuş. şimdi de bebeğin karnına tarih atılan ve tecavüze uğrayan bir fotoğraf olduğu söyleniyor.

yine bunların dışında benzer başka olaylar olmuş. yani başka hikayeler adı altında siteye pedofili içerik atılmış. buna karşılık sözlük göstermelik bazı önlemler almıştır.

bir de başka kişiler ve platformlar tarafından da bu arkadaş savcılığa verildi ama bir sonuç çıkmadı galiba.

sonuç olarak elimizde sözlüğe dadanmış anti sosyal bir sapkın tip ya da tipler var. bakalım ne olacak?"

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam