Zafer Haftası nedeniyle şehitler Çorum'da Dualarla Anıldı

ÇORUM 26 Ağustos 2022 17:56
Videoyu Aç Zafer Haftası nedeniyle şehitler Çorum'da Dualarla Anıldı
A
a

Çorum'da Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde şehitler için anma programı düzenlendi. Çorum Şehitliğinde gerçekleşen programa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, şehit aileleri ve gaziler katıldı...


 

Çorum'da Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde şehitler dualarla anıldı.Protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret etti. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından sona erdi.

MALAZGİRT ZAFERİ KAÇINCI YILI, KAÇ YILINDA YAPILDI?

Malazgirt Meydan Muharebesi Muş'un Malazgirt ilçesi dolaylarında, 1071 yılında, yani bundan 951 yıl önce gerçekleşti. Dolayısıyla bu yıl zaferin 951'inci yıldönümü kutlanıyor. Sultan Alp Arslan, ordusuyla birlikte Cuma namazını kıldıktan sonra üzerine kefeni anımsatan beyaz bir elbise giymiş, bu savaşa ölümü göze olarak girdiğini ifade etmiştir.

MALAZGİRT SAVAŞI ÖNEMİ

"Yurt açan savaş" olarak da adlandırılan Malazgirt Meydan Muharebesi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır. Bu savaşın sonucunda Anadolu Türkleşmiş, Türkler kendilerine yeni bir yurt bulmuştur. Akdeniz ve Marmara kıyılarına kadar gelen Türk akınları, bölgenin Türkleşmesini sağlamıştır.Malazgirt, sadece bir zafer değildir. Anadolu'nun ebedi yurdumuz olacağının tapusu ve Peygamberin takdiri ile taçlanacağı bir mühürdür. Malazgirt Zaferi'nin 951. yılı kutlu olsun.





 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam