YSK Başkanı Güven: "Suriyeliler oy kullanamaz"

Güncel 22 Ocak 2019 10:51
Videoyu Aç YSK Başkanı  Güven: "Suriyeliler oy kullanamaz"
A
a

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz'' açıklamasında bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz'' açıklamasında bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklama yaptı.

Sadi Güven'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde seçmen sayısı ile ilgili Güven, ''Bugün itibarıyla Türkiye'de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 93 bin 985.'' açıklamasında bulundu.

Sadi Güven, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olarak bu işe ciddi manada hassasiyet gösterdiklerini ve seçmenlerin gerçek yerlerinde oylarını kullanmasını için ellerinden geleni yaptıklarını, yasanın da onu emrettiğini, hakimlere bu konuda resmen inceleme yetkisi de verdiklerini açıkladı.

KAYDI DONDURULAN SEÇMEN SAYISI...

Kaydı dondurulan seçmen sayısı ile ilgili de konuşan Güven, ''24 Haziran seçimlerinde 736 iken bu seçim döneminde beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı için kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495'' dedi.

YSK Başkanı Güven, ''Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok.''

''SURİYELİLER KESİNLİKLE OY KULLANAMAZ''

Ölü olan seçmenlerle ilgili Güven, ''Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü. Seçmen listeleri askıya çıktıktan sonra 165 kişiye ilişkin ihbar geldi. 7 kişinin sağ olduğu, diğerlerinin öldüğü kaydedildi. 7 kişi dışındaki vatandaşlar seçmen kütüğü listesinden düşüldü. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam