Şirkete kaynak oluşturmak için firmaya ait gayrimenkullerin satışı gündemde.Ramazan Bayramı'ndan sonra kaynak bulunması halinde faaliyetlerin düşük kapasiteyle devam ettirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin önde gelen beyaz ve kırmızı et üreticilerinden Aytaç Et'te yaşanan finansal sıkıntılar, üretimin durmasına yol açtı. Firmanın ücretleri ödeyememesi üzerine 650 kadar işçi, başka şirketlerde iş aramaya başladı.
Çalışanlar, firmaya bağlı diğer birimlerde de üretimin durma noktasına geldiğini iddia ederken, Zaman'a konuşan Aytaç Genel Müdürü Kemal Aktaş, et üretiminde yaşanan sıkıntının diğer birimleri etkilemesinin söz konusu olmadığını söyledi.
İŞÇİLER DİĞER FİRMALARA YÖNELDİ
Zaman'ın haberine göre; Yaklaşık 18 yıl önce Çankırı Çerkeş'te kurulan ve dünyanın en büyük entegre tesisleri arasında gösterilen Aytaç Et tesislerinde üretim durdu. Yaklaşık iki buçuk aydan bu yana grev yaşanan firmada, işçilerle görüşmeler devam ediyor. İşçilerin iki aylık ücretlerini ödeyen firma, kalan iki aylık maaşları ödemek ve faaliyetlerine devam edebilmek için yeni finansal kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yılda 7 bin 500 ton et işleme kapasitesine sahip tesiste çalışan işçiler ise iş bulabilmek için sektörde faaliyet gösteren diğer firmaların kapısını çalıyor.
BELİRSİZLİKLER DEVAM EDECEK
Kaynak oluşturmak için firmaya ait gayrimenkullerin satışı da değerlendiriliyor. Halihazırda Yimpaş Holding bünyesinde bulunan gıda üreticisinin bünyesinde, gayrimenkul satışı için ayrı bir ekip çalışıyor. Şirketin başka bir firmaya devredilmesi söz konusu değilken, yabancı ortak konusunda yönetimin ne gibi bir tavır alacağı ise tam olarak bilinmiyor. Edinilen bilgilere göre, firma Ramazan Bayramı'ndan sonra temin edeceği kaynaklarla, faaliyetlerine belli oranda düşüşle devam edecek. FakatBayram sonrasında kaynak temininin kesin olmayışı belirsizliklerin devam edeceğine dair görüşleri güçlendiriyor.
BAYRAMDAN SONRAKİ SÜREÇ ÖNEMLİ
Firmanın Genel Müdürü Kemal Aktaş'ın verdiği bilgilere göre finansal problemlerin yanında ikinci olarak 5 Mart'ta yürürlüğe giren uygulamalar da yer alıyor. Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde karışım yapılmasının yasaklanması ve yüzde 100'lük üretime geçişin sağlanamaması firmayı zora soktu. Bu süreçte firma iki aylık cirosunu da kaybetti.
Konuya ilişkin şirketin devredilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Genel Müdür Aktaş, "Yabancı ortak olarak ise ortaklık konusunda daha önce bize teklif olmuştu. 4 yıl önce görüşmeler oldu ama rakamlarda mutabakata varılmadı. Şimdi iç pazarda da ortaklıkla ilgili açıkçası yönetim ne gibi bir tavır içerisinde, tam anlamıyla onlarla da görüşmedik. Her şey bayramdan sonraki sürece bağlı. Artık orada icra kurulu toplanır. Nedir, ne değildir bakılır. Yol haritası çizilir diye düşünüyorum." dedi.












Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Kâbus bitti
Berat Albayrak Neden Hedef?
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET


