Yeraltı otoparkının 2 katlı olacağını ifade eden Zahir, "Yaklaşık 352 araçlık iki katlı yeraltı otoparkının meydan bölümünde yine 2 katlı kafeteryada yapılacak

ÇORUM 29 Ağustos 2016 11:30
Videoyu Aç Yeraltı otoparkının 2 katlı olacağını ifade eden Zahir, "Yaklaşık 352 araçlık iki katlı yeraltı otoparkının meydan bölümünde yine 2 katlı kafeteryada yapılacak
A
a

YERALTI OTOPARKI 'AKILLI' OLACAK Geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı işini alan müteahhit firma çalışmalara başlıyor. Proje tamamlandığında otoparkın çevresinde ki caddelerde ışıklı bilgilendirme panoları yer alacak.

Valilik karşısında 11 bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan projenin ihalesi geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Yeraltı otoparkının bitmesi ile birlikte bölgede otopark sorunu büyük oranda çözülecek.

MÜTEAHHİT FİRMAYA YER TESLİMİ YAPILDI

Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı işini alan müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "İhaleyi kazanan firmaya yer teslimini gerçekleştirdik ve yakında çalışmalara başlayacak. Alanda YEDAŞ'a ait bir trafo var ve bunun kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında İl Genel Meclisi binasının Belediyeye devredildiğini ve proje kapsamında yıkılacağını dile getiren Alper Zahir, "İl Genel Meclisi 2017 yılında yeni yerine taşınacak ve mevcut binayı yıkarak alanı projeye dahil edeceğiz. Şu an meclis binasının otopark kısmı boşaltılıyor ve burada yıkım çalışmaları başladı. Daha önce yıkılan eski TEKEL binası arazini ise otopark olarak kullanmaları için Meclise tahsis ettik" diye belirtti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YENİSİ YAPILINCA YIKILACAK

Proje alanı içinde yer aşan İl Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımı içinde

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine inşaa edilecek olan Birinci Basamak Sağlık Kompleksi'nin bitmesinin beklendiğini ifade eden Zahir, "Birinci Basamak Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi ihalesi geçtiğimiz haziran ayında yapılmıştı. Bildiğim kadarıyla ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Müteahhit firmanın işi 600 takvim gününde bitirmesi gerekiyor. Bizim Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projemizin bitiş süreside 500 takvim günüdür. Yani bizim projemizin bittikten 3-4 ay sonra Basamak Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin tamamlanması gerekiyor. İki projenin bitişleri birbirini takip ediyor. Kompleks bitip taşınma işlemi gerçekleşince İl Sağlık Müdürlüğü binasını yıkıp alanı meydana ekleyeceğiz" şeklinde kaydetti.

2 KATLI OTOPARK 2 KATLI KAFETERYA

Yeraltı otoparkının 2 katlı olacağını ifade eden Zahir, "Yaklaşık 352 araçlık iki katlı yeraltı otoparkının meydan bölümünde yine 2 katlı kafeteryada yapılacak. Otopark bölgede büyük bir eksikliği giderecek.  Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projemizin tüm Çorum halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

SÜRÜCÜLER OTOPARKIN DOLU OLUP OLMADIĞINI GİTMEDEN BİLECEK

Yeraltı otoparkında teknolojide üst düzeyde kullanılacak. Otopark çevresinde ki caddelere yerleştirilecek olan ışıklı bilgilendirme panolarında otoparkın boş yada dolu olduğu konusunda sürücüler bilgilendirilecek. Otoparka gelecek olan sürücüler ise yine boş olan yerlere bu elektronik sistem tarafından yönlendirilecek.

Proje kapsamında yer alan kent meydanının toplam büyüklüğü 25 bin metrekare iken bunun 11 bin 500 metrekarelik alanını yeraltı otoparkı oluşturacak.

Kaynak : Çorum Hakimiyet
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam