Yasin Hatipoğlu ve Ubeydullah Sezikli’den Ortak Albüm

ÇORUM 18 Ağustos 2017 19:23
Videoyu Aç Yasin Hatipoğlu ve Ubeydullah Sezikli’den Ortak Albüm
A
a

Türk Siyaseti’nin tanınmış simalarından Eski Çorum Milletvekili Yasin Hatipoğlu ve hemşerimiz İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ubeydullah Sezikli ortak bir projeye imza atıyorlar.


Edebiyat ve sanata olan merakı ile tanınan Alaca Belediye Başkanlığı, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığı, uzun yıllar Çorum Milletvekilliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği de yapmış olan Yasin Hatipoğlu tarafından güfteleri yazılan ve bestelenen eserler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilahi ve şarkı albümü olarak iki albüm yapılacak.

Projenin organizasyonu hemşerimiz İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ubeydullah Sezikli tarafından yapılacak. Çorum’a ait birçok ilahiyi derleyerek “İlahi Anadolu Serisi” olarak sanat hayatına kazandıran Ubeydullah Sezikli, ayrıca Kütahya, Amasya, Balkanlar ve İran’da yapmış olduğu derleme çalışmaları ile de çok önemli projelere imza attı. Türkiye’de ilk defa kardeşlik, barış adına yapılan “İlahi Aşk Buluşmaları” projesi ile Sema-Semah ve Devran’ı aynı sahnede buluşturdu. Yapılacak olan bu proje ile Sezikli'nin albüm sayısı yirmi dörde ulaşacak.

Çorumun siyasi hayatının tanınmış simalarından Yasin Hatiboğlu'nun güftelerine yapılan besteler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iki albüm olarak 2017 yılı içerisinde dinleyici ile buluşacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam