Yaşar Anaç 1 Mayıs'ların, bundan sonra 'Emek Bayramı' adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanacağına inanıyorum

ÇORUM 30 Nisan 2016 11:55
Videoyu Aç Yaşar Anaç 1 Mayıs'ların, bundan sonra 'Emek Bayramı' adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanacağına inanıyorum
A
a

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, iktidara geldikleri günden bugüne her vatandaşa eşit fırsat tanınması için ellerinden gelen çaba ve gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, iktidara geldikleri günden bugüne her vatandaşa eşit fırsat tanınması için ellerinden gelen çaba ve gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, 1 Mayıs'ların, bundan sonra 'Emek Bayramı' adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanacağına inandığını belirterek, ''Hala sınıf ve çatışma kültürü beklentisi içerisinde olanlar varsa onlar, tarihin loş sayfalarında yerlerini alacaklardır.'' dedi.

Bu ülkenin daha bayındır, daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği bulunduğunu kaydeden Anaç mesajında, ''Emekçiler, bu toplumun en muteber kesimlerindendir ve büyük takdiri hak etmektedirler. Bizler iktidar partisi olarak, bugüne kadar bu şuurla görev yaptık, her zaman emekçilerimizin yanında olduk.'' ifadelerine yer verdi.

Bu anlayışla her yıl gerginlik ve çatışmaların beklendiği bir gün olarak gündeme gelen 1 Mayıs gününü, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil ilan edildiğini hatırlatan Anaç, şöyle devam etti:

''Böylece 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'nin emek ve sendikacılık tarihi açısından önemli bir adım olarak kayda geçmiştir. İnanıyorum ki 1 Mayıslar, bundan sonra emek bayramı adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanacak, tüm emekçilerin hak ve taleplerinin ele alındığı, gündeme taşındığı bir gün olacaktır.

Zira soğuk savaş döneminin kavram ve kurumları, dünyamızı terk etmiştir. Hala sınıf ve çatışma kültürü beklentisi içerisinde olanlar varsa onlar, tarihin loş sayfalarında yerlerini alacaklardır."

Anaç, eşit fırsat tanınması halinde ülkenin çok daha güzel günlere emin adımlarla yürüyeceğine, olası bir çözüme bugünden çok daha fazla hazır hale geleceğine inandığını kaydetti.

İktidar olarak özellikle özel sektörde çalışanların çalışma koşullarını iyileştirici ve çalışanlara gelecek güvencesi sağlayacak tedbirlerin alınması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

1 Mayıs'ın gerçek bir bayram havası içerisinde kutlanacağına inancının tam olduğunu kaydeden Anaç, Türk halkın gösterdiği olgunluğun tüm dünya ülkelerine örnek olacak seviyede olduğunu ifade ederek, "Bu vesileyle yaşama emek veren herkesin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlarım." dedi.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam