YAŞAR ANAÇ "BASIN HUKUKUN EVRENSEL STANDARTLARINDAN SAPMAMALI"

9 Ocak 2016 13:17
Videoyu Aç YAŞAR ANAÇ "BASIN HUKUKUN EVRENSEL STANDARTLARINDAN SAPMAMALI"
A
a

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi. “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanları, toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı

“Geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanları, toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun ortak sesi olan basın çalışanlarımız kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Halkın bilinçlenmesi, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler.

Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasinin sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Yine basın çalışanları, adalet ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasında da etkili bir konuma sahiptirler.


Bu bağlamda ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan, dünyaya açılmayı hedefleyen değerlerimizin dünya ile bütünleşmesi için basın – yayına ihtiyaçı vardır. Ortak değerlerimiz olan Milli ve Manevi değerlerimize yer açabilmesinde hiç kuşkusuz basın çalışanlarımızın katkısı büyüktür.
 

“Demokrasinin en temel unsurlarından biri olan basın, sağlıklı kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine ve bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine çok önemli katkılar sunmaktadır.

Basın mensuplarımız, haberlerin doğru ve tarafsız, farklı görüş ve düşüncelerin ise nesnel bir şekilde ortaya konularak halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi gibi son derece önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Tartışmasız adalet ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasında etkili bir konuma sahip, etik kurallar çerçevesinde tüm bu sorumluluklarını güç şartlarda dahi yerine getirme çabasında olan basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyorum..

 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam