Yardım Kömürünü Satıyorlar

ÇORUM 22 Kasım 2018 14:40
Videoyu Aç Yardım Kömürünü Satıyorlar
A
a

Çorum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahiplerine yönelik her kış döneminde olduğu gibi bu sene de kömür yardımı yapılıyor. Son yıllardan sayıları artan mültecilere de yerli ihtiyaç sahiplerine olduğu gibi kışı rahat geçirmeleri için kömür desteği veriliyor.Hiçbir ücret talep etmeden dağıtılan kömür torbalarının üzerinden de “Para ile satılmaz” yazısı bulunuyor.


Ancak, her yıl olduğu gibi bu yılda yardım kömürlerinin para ile satıldığı görülüyor. Tıpkı Karakeçili Mahallesi’nde bir mültecinin yaptığı gibi... Karakeçili Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir vatandaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ücretsiz verilen kömürleri güpegündüz satarken bir duyarlı vatandaş tarafından görüntülendi.

Görüntüye ve duyarlı vatandaşın verdiği bilgiye göre, yabancı uyruklu şahıs, sokak ortasına indirilen kömürlerin bir kısmını minibüse, bir kısmını da traktör römorkuna yüklüyor. Ardından da alıcıdan parasını tahsil ediyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticilerinin gelen şikayetler üzerine hak sahiplerinin evlerine giderek kontroller yaptığı biliniyor. 
Çorum’da ihtiyaç sahiplerinin aldıkları yardım kömürlerini sattıklarının tespit edilmesi halinde bir daha kendilerine kömür yardımı yapılmıyor. Vatandaşlar, yabancı uyruklularla ilgili bir uygulamanın yapılıp yapılmadığının ilgili kurum tarafından açıklamasını istiyor.

Diğer yandan Karakeçili Mahallesi’nde kömür yardımı yapılan şahsın evinin doğalgazlı olduğu da ileri sürüldü. Doğalgazlı bir eve kömür yardımı yapılıyor olmasının da bu yardımların amacına ne kadar uygun dağıtılıp dağılmadığı sorusunu gündeme getiriyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam