Yalova Çınarcık'ta korkutan deprem!

ÇORUM 30 Kasım 2018 07:31
Videoyu Aç Yalova Çınarcık'ta korkutan deprem!
A
a

Son dakika haberine göre saat 05.36 sularında merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Bursa ve Tekirdağ gibi illerden de hissedilirken kısa süreli bir paniğe neden oldu. Depremde can ve mal kaybının bulunmadığı bildirildi..

Marmara Bölgesi güne depremle uyandı. Sabah saat 05.36 sularında merkez üssü Yalova Çınarcık olan bir deprem meydana geldi. Depremin yerin yaklaşık 14 kilometre altında oluştuğu belirlenirken; deprem İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ gibi illerden de hissedildi.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara'da paniğe neden olan depremle ilgili konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "İstanbul'da deprem olmasını beklediğimiz fay şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Ancak önemli olan depreme hazır olmak. Deprem herhangi bir zamanda olabilir" dedi. Dün deprem uyarısı yapan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise 'Depremin öncüsü diyemeyeceğiz ama bir gerginlik biriktirdiğinin işareti" diye konuştu.

ÜST ÜSTE DEPREMLER
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilk olarak 4,3 olarak ölçtüğü depremin şiddetini 4 olarak revize etti. Öte yandan büyüklüğü 1,5 ile 2,9 arasında ölçülen 7 artçı deprem daha meydana geldi.

JAPON DEPREM UZMANI UYARMIŞTI
Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından, 'Geleceği İnşa Edenler' sloganı ile düzenlenen 'Deprem Afetine Hazır Mıyız' konulu konferansına katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde 25 yıl içinde 7.4 şiddetinde deprem beklendiğini söylemişti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam