YAKUP KAYIŞ TRABZON SPORLU RODELLEGA'YI MAHKEMEYE VERİYOR!

ÇORUM 31 Ekim 2017 17:33
Videoyu Aç YAKUP KAYIŞ TRABZON SPORLU RODELLEGA'YI MAHKEMEYE VERİYOR!
A
a

Çorum Belediyespor savunma oyuncusu Yakup Kayış ile Trabzonsporlu Rodellega arasında yaşanan ırkçı söylem tartışması mahkemeye taşınıyor...

Çorum Belediyespor savunma oyuncusu Yakup Kayış ile Trabzonsporlu Hugo Rodellega arasında yaşanan ırkçı söylem tartışması mahkemeye taşındı. Konuyla ilgili olarak bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Kulüp Başkan Yardımcısı Ömer Balaban, sezon öncesi kadro oluştururken futbolcuların yetenekleri ve performansının yanı sıra ahlaki yapısıyla da yakından ilgilendiklerini ifade etti. 25 Ekim Çarşamba günü Trabzonspor ile oynadığı kupa maçında oyundan atılan Rodellega’nın savunma oyuncusu Yakup Kayış için söylediği “Irkçı söylemlerine dayanamadım” çıkışı mahkemeye taşındı.


Başarılı defans oyuncusu avukatı aracılığıyla ilk olarak manevi tazminat davası açtı. Konu ile ilgili olarak bugün Turgut Özel İş Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Kulüp Başkan Yardımcısı Ömer Balaban, futbolcu Yakup Kayış ve avukatı Kasım Aksoy hazır bulundu. Toplantıda ilk söz alan Başkan Yardımcısı Ömer Balaban, transfer konusunda yönetim ve teknik heyet olarak en çok dikkat ettikleri unsurun futbolcunun yeteneklerinden önce ahlaki yapısının geldiğini söyledi. Yakup Kayış’ın bu tür bir söylemde bulunduğuna kesinlikle inanmadıklarının altını çizen Balaban, bu tür olaylarla kulübün yıpratılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla hukuki süreci başlattıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Balaban, “Kadromuzu oluştururken futbolcuların performansları, yetenekleri ve daha da önemlisi Belediyespor’un ahlaki değerlerini de göz önünde bulundurduk. Kadromuzdaki tüm futbolcular Çorum Belediyespor’un ahlaki değerlerine sahipler. Hiçbir futbolcumuzun böyle bir şey yapacağını ihtimal vermiyor ve futbolcumuz Yakup’la ilgili suçlamayı kabul etmiyoruz. Futbolcumuzun böyle bir şey yapacağına inanmıyoruz. Hukuki süreç başlamıştır. Hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu. Yakup Kayış ise, toplantıda yaptığı konuşmada, “Olayın nasıl olduğunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Herkes biliyor. Birileri sanki yaşananlara şahit olmuş gibi konuşuyor. Ben belki İngilizce bilmiyorum ama İngilizce argo kelimeleri biliyorum. Kesinlikle, Rodallega’nın iddia ettiği gibi bir durum söz konusu değil. Bu sadece bana değil, Türk milletine atılmış bir suç, iftira. Eğer bugün kendimizi savunmaz, hakkımızı aramazsak, yarın bu tür durumlara meydan verecek olayların önünü açmış oluruz. Bunun önünü açmamak adına hukuki yollardan mücadelemiz sürecek” dedi. Futbolcunun hukuki işlemlerini yürütecek olan avukatı Kasım Aksoy ise, ortada çok çirkin bir iftiranın olduğuna dikkat çekti. Bu iftira ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aksoy, “ Rodallega, Yakup’un kendisine ‘zenci’ dediğini iddia ediyor. Burada, önemli olan Rodallega’nın ceza alması değil, Yakup’un ırkçı söylemde bulunmadığının ortaya çıkmasıdır. Bunun için şikayetimizi yaptık. Mali tazminat davasını açma hakkımızı saklı tutuyoruz. Önümüzdeki günlerde o da açılacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam