İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ’da düzenlenen İdadik Kış Dağcılığı Şenliği, az daha bir faciayla son bulacaktı. Hafta sonu düzenlenen şenlikte dağcılık kulüpleri üyeleri zirve tırmanışına geçti. Havanın kapanması üzerine bazı dağcılar geri döndü. Ancak uyarıları dinlemeyen Mevsim Dağcılık Kulübü’nün 19 üyesi, zirve tırmanışını sürdürdü.
EKİPLER SEFERBER
Zirveye ulaşan grup, dönüş yolunda yoğun sis ve tipiye yakalanınca dağda mahsur kaldı. Acil yardım çağrısı üzerine bölgeye jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin karadan, bir helikopterin de havadan yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Donma tehlikesi atlatan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı. Sabaha kadar gözlerini kırpmadan bekleyen aileler, dağcılara sarılarak büyük sevinç yaşadı. Dağcılar, sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı. Yürüme güçlüğü çeken Şerif Aglıç, askeri helikopterle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
TEÇHİZATLA ÇIKILMALI
Dağcılara sitemde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Dağcılar belli bir saatte inmeyi planladılar, ama inemediler. Bu noktada öz eleştiri yapmaları lazım. Böyle bir havada oraya çıkılmaz. Çıkıldığı sırada da, biri pikniğe gider gibi güneş altında gider gibi kıyafetle tedbir alınmadan gitmek olmaz. Dağa çıkacak arkadaşlar pikniğe gider gibi gitmemeli. Tüm teçhizatlarıyla çıkmalı. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeli. Bakınız 77 milyon insanımız seferber oluyor. Herkes daha sorumlu olmalı” dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...