Vali Mustafa Çiftçi'den EKPSS kursuna destek

ÇORUM 22 Ocak 2020 15:22
Videoyu Aç Vali Mustafa Çiftçi'den  EKPSS kursuna destek
A
a

Özel Haber E.Şimşek: Çorum Diyanet Gençlik Merkezi tarafından memur adayı engellilere yönelik "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı" (EKPSS) kursundaki öğrencilere motivasyon anlamında destek vermek için sabah saatlerinde Gençlik Merkezine gelen Vali Mustafa Çiftçi, moral amaçlı ziyarette bulundu...



Diyanet Gençlik Merkezi  tarafından başlatılan EKPSS hazırlık kursu, memur adayı engellilerden büyük ilgi gördü. Çorum Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan protokol gereği  Halk eğitim aracılığıyla Belediye Engelli Eğitim Merkezi ve Özel Eğitime  Muhtaç Spastik ve zihinsel Engelli Cocukları Koruma Derneğini Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, Anadolu Özel Eğitim Müdürü Selamı Bolat, Belediye Engelli Merkez müdürü Mustafa Yüztgenç ve Diyanet Gençlik merkezi sorumlusu Harun Hakan Efe 'nin katkılarıyla hazırlanan programa  Çorum Valisi  Mustafa Çiftći, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Müftü yardımcılarından Abdullah Pamuklu,Adnan Zeki Bıyik, özel Eģitim Şube Müdürü Tahir Demir,Ahlatçı Eğitim Vakfı Başkanı Mahmut Özsoy,Mustafa Hastaoğlu, Mustafa Çınar katıldı.


Programda EKPSS'ye çalışan öğrencilere yönelik etkinlikte kısa bir konuşma yapan Neslihan Hüsülüoğulları, Yaklaşık 4 ay önce sayın Valimize EKPSS olmazsa olmaz dedim.Yönetmenliğin değişmesi yer sorunun olmuşmasına sebep olmuştu. Valimize durmumuzu aktardım Vali beyin desteğiyle Diyanet Gençlik merkezinden yer tahsisi ve öğretmenlerinde halk eğitim tarafından ayrlanmasıyla birlikte bu kurs acılabildi ifadesini kullandı. 
Hüsülüoğulları, Çorum Müfütülüğümüzün Diyanet Gençlik Merkezini açmasıyla gözlerim ışıldadı.Çünkü bu merkez evlatlarıma uygun bir durumdaydı.Merkezde çalışan ablaları, ağbeyleri vardı. Valimiz Müftü beyle görüşerek Milli Eğitim Müdürülüğümüzlede  birlikte hareket ederek bu güzel  kursumuzu açtık,herkese teşekkür ediyorum dedi.

Neslihan Hüsülüoğulları, "Derneğimizin ilk kurulduğu günden bu tarafa yaklaşık 23 yıldır en büyük amacı Engelli Egitimine desek vermektir. İlk yıllarda apartman altlarında 10- 15 öğrenciye eğitim verilebiliyorken şu anda Çorum'da Milli Eğitime bağlı okullarda 1100 engell Ögrenci eğitim görmekle birlikte Belediye Engelli Merkezinde ise yaklaşık 500 civarında öğrencimiz bulunmaktadır dedi.Hüsülüoğulları,20 yılda devletimizin engellilerin hayatta var olmasına ne kadar cok değer verdiğini göstermektedir diyerek sözlerine şöyle devam etti.Engelli Eğitimi bir ömür süren bir süreçtir bunu da ilimizde,çok şükür Valiliğimiz ve Belediyemiz sayesinde başarabilmekteyiz"​ . dedi.

Proğramda konuşan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer,22 Eylül'de başlayan Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetlerimizin bir bölümündede EKPSS kursunu açtık.
Bu kurs bizim için sevindirici bir durumdur dedi.Müftü Biçer,Gerek Gençlik merkezimiz,gerekse Diyanetişleri Başkanlığımız tirendi sürekli yükselten başarılı çalışmalar içerisindedir.Beş bakanlıkla birlikte yürütülen çalışmalarımız  Yedi bakanlığa çıkmıştır.Bu ortak çalışmlarımız bizi sevindiren  bir olaydır dedi.

Çorum Valisi Mustafa Çitçi,bugün güzel bir buluşma vesilesiyle birlikteyiz .Bu programın düzenlenmesinde emeği olan Dr. Neslihan Hüsülüoğulları'na, Diyanet Gençlik Merkezi Görevlilerine İl Müftülüğümüze teşekkür ederim dedi. Vali Çiftçi,Gençlerimiz bu güzel nezih ortamda EKPSS'ye çalışan öğrencilerimize  başarılar diliyorum.Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum sözleriyle konuşmasına son verdi.
 
Program sonunda Özel Eğitime  Muhtaç Spastik ve zihinsel Engelli Cocukları Koruma Derneğini tarafından moral pastası kesildi.19 farklı enstrüman çalan engelli sanatçı Talha Ekinci ve Müftü yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, programa katılanlara mini bir moral konseri verdiler.


Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam