Vali Mustafa Çiftçi:"Türk dünyası açısından yeni bir dönem"

ÇORUM 26 Mayıs 2023 18:34
Videoyu Aç Vali Mustafa Çiftçi:"Türk dünyası açısından yeni bir dönem"
A
a

Mustafa Çiftçi, İstanbul'un hem Türk tarihinde hem de dünya tarihinde önemli bir yere sahip.Türk dünyası açısından yeni bir dönemin başladığını söyledi.


Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 570. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul fethi ile bir çağın kapanıp bir başka çağın açıldığını ifade eden Çiftçi, Türk milleti olarak bu önemli yıldönümünü iftiharla kutladıklarını belirtti.

Çiftçi, İstanbul'un hem Türk tarihinde hem de dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi ile tarihin akışının değiştiğini ve bir çağın kapanıp bir başka çağın başladığını ifade eden Çiftçi, fetihle birlikte bin yıldan fazla bir süre var olan Doğu Roma İmparatorluğu'nun tarihe karıştığını ve Türk dünyası açısından yeni bir dönemin başladığını söyledi.Çiftçi, mesajında ayrıca İstanbul'un stratejik konumu ve eşsiz güzelliği ile tarihe damga vurduğunu ve herkesin hayran olduğu bir şehir olduğunu belirtti. Osmanlı şâiri Nedim'in ifade ettiği gibi, İstanbul eşsiz bir güzellik ve benzersiz bir değere sahiptir" diye konuştur.

Vali Mustafa Çiftçi,  Atalarımızın bize vatan kılan bu topraklar için tarihimizi iyi bilmek ve ondan ders çıkarmak, emanetlere sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak hepimizin görevi olduğunu belirtti.Çiftçi, fethin 570. yıldönümü vesilesiyle, Fatih Sultan Mehmet Han, Hoca Akşemsettin ve Ebu Eyyüb El-Ensari'yi ve bu güzel vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam