Vali Ahmet Kara, Uğurludağ'da toplu açılış törenine katıldı.

ÇORUM 12 Şubat 2016 21:42
Videoyu Aç Vali Ahmet Kara, Uğurludağ'da toplu açılış törenine katıldı.
A
a

Toplu açılış töreni için Uğurludağ'a gelen Vali Ahmet Kara, hükümet konağı önünde ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Kara ilk olarak Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşma yapan Vali Kara, Uğurludağ'ı ihmal ettiklerini belirterek," Açılışlar nedeniyle buradayız. Uğurludağ'ı ihmal etmiştik. Bu hizmetler hayırlı olur inşallah. Uğurludağ yeni bir ilçe, gelişmeye ihtiyacı var. Başarılı bir kaymakamı ve belediye başkanı var. Bizlerde elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kaymakam Eyüp Kaykaç'ta yaptıkları çalışmalar hakkında Kara'ya brifing verdi.

Toplu açılış öncesinde Vali Kara, kaymakamlık ve açılışını gerçekleştireceği eğitim kurumu ve spor tesisinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak sentetik futbol sahasını ziyaret eden Kara, daha sonra Uğurludağ Ortaokulu'na yapılan Z Kütüphanesine geçerek burada bir konuşma yaptı.

'AZ OKUYAN BİR TOPLUM OLARAK BİLİNİYORUZ'

Z Kütüphanenin amacının kitapları keyifli okumak olduğunu ifade eden Kara," Rengârenk bir kütüphane olmuş. Bu kütüphanelerin amacı keyifli bir ortamda kitap okumak. Az okuyan bir toplum olarak biliniyoruz. Eğitimde, kütüphanede, çalışma hayatında önemli atılımlar yapılıyor. Milli kültürümüzü çocuklara öğreterek büyütmeliyiz. Teknolojisi iyi olan ülkeler, kültürü iyi olan ülkelerdir." diye konuştu.

3 TESİS HİZMETE AÇILDI

Daha sonra Vali Kara, toplu açılış ve sertifika törenine katılarak, memur lokali, sentetik futbol sahası, Uğurludağ Ortaokulu Z Kütüphanesini hizmete açtı.

Uğurludağ Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış törenine Vali Ahmet Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti Uğurludağ İlçe Başkanı Yakup Torun, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar  katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından programda Kaymakam Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Remzi Torun ve Vali Kara birer konuşma yaptı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Kaykaç,30 yıl sonra ilçelerinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'30 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

"İl Özel İdaresi imkânlarıyla yaptığımız memur lokali, memurlarımızın bir araya geleceği sosyal bir alan olarak ilk oldu ilçemizde. Sentetik çim sahamız ise, gerek çocuklarımızın gerekse vatandaşlarımızın bugüne kadar sportif faaliyet yapacağı alan yoktu. Sahamızın açılışı ile 30 yıl sonra bir ilki gerçekleştireceğiz. Z kütüphanemiz ise ilçe halk kütüphanemizden daha güzel bir yer oldu. Hayırlı olsun."

Törende kürsüye gelen Başkan Torun'da kısa bir konuşma yaparak, yapılan yatırımlar için emeği geçen herkese teşekkür etti.

'HANIMLARI YOK SAYAN BİR TOPLUM KALKINAMAZ'

Uğurludağ'a geliş sebeplerinin asıl amacının kadın girişimcilere sertifikalarını vermek olduğunu dile getiren Vali Kara, "Hanımlar bizim için çok önemlidir. Çünkü bu toplumun yarısı hanımdır." dedi.

Kara, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör nedeniyle şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyor, terörü lanetliyorum. Biran önce devletimizin bu mücadele de başarılı olmasını ve bu mücadeleyi sonlandırarak teröre son vermelerini ülkemizde barış ve kardeşlik havasının oluşmasını temenni ediyorum. Uğurludağ'a geliş amacımızın aslı girişimciliğe niyet eden, hanım kardeşlerimize sertifikalarını vermek. Hanımlar bizim için çok önemlidir. Çünkü bu toplumun yarısı hanımdır. Yarısı hanım olan bir toplumda bu kesimi yok sayarak hayatı idame ettirmek, gelişmek, kalkınmak kesinlikle mümkün değildir. Girişimcilik kursu hanım kardeşlerimiz için toplumda yer alamamalarının, kazaya uğramış o haklarının iade edilmesi anlamında çok önemli."

28 KURSİYERE SERTİFİKA VERİLDİ

Ayrıca programda Çorum Valiliği tarafından düzenlenen "Kadın Eli" projesi kapsamında, kadın girişimcilik kursuna katılan ve kursu başarıyla tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları teslim edildi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek tesisler hizmete açıldı.

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam