Vali Ahmet Kara, "Kadınlar hayat ortağımız iş ortağımız herşeyimizdir"

ÇORUM 9 Mart 2016 00:11
Videoyu Aç Vali Ahmet Kara, "Kadınlar hayat ortağımız iş ortağımız herşeyimizdir"
A
a

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlediği "Biz Kadınlar" konulu programda konuşan Vali Ahmet Kara, kadınların çok iyi yerlere sahip olması gerektiğini söyledi.

Kadınların önlerine çok engeller çıkartıldığını ancak bunların aşıldığını vurgulayan Vali Kara, "Artık çalışan kadının önündeki engeller kaldırıldı. Önemli imkanlar getirildi. Başörtüsü engelini aşmak için çok mücadele verildi ve sorunda son yıllarda aşıldı" şeklinde kaydetti.

Ülkelerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda olan kadınlara sahip çıkılmasını isteyen Vali Kara, "Dış dünyadan gelen ve muhacir olan kadınlar büyük sorunlar yaşıyorlar.  Bu kadınlara ne kadar yardımcı olabiliyoruz bunu kendimize sormamız lazım. Ensar olarak muhacirlere ne kadar yardımcı oluyoruz. Herkes kendini sorgulamalıdır" dedi.

Kadınlar günü kutlama programını bir sonra ki yıl girişimci kadınların organize etmesini isteyen Vali Kara, "Kadınlar kendi programını organize etsinler ve bizde hayranlıkla izleyelim" şeklinde kaydetti.

 Kadınların toplumun yüzde 50'sini oluşturduğunu dile getiren Vali Kara, "Yüzde 50 evine kapatılırsa kalkınmış bir ülke olamayız. En kötü günlerin bugün gibi olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.  

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam