Vali Ahmet Kara, “Bu yollar Çorum’a yakışmıyor”

24 Nisan 2015 11:15
Videoyu Aç Vali Ahmet Kara, “Bu yollar Çorum’a yakışmıyor”
A
a

Çorum Valisi Ahmet Kara Ortaköy ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret turuna Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ile bazı daire amirleri de katıldı.

Program dahilinde ilk olarak Karahacip Köyü’ne uğrayan Vali Ahmet Kara, Muhtar Servet Atmaca ile görüştü.

Sulamada kullandıkları pompaların bozulduğunu anlatan Servet Atmaca, yaşadıkları problemi dile getirerek Vali’den çözüm için destek istedi.

‘BU YOLLAR ÇORUM’A YAKIŞMIYOR’

Şikâyetlere konu olan Ortaköy yolundaki virajları gören Vali Ahmet Kara, “Bu yollar Çorum’a yakışmıyor” eleştirisinde bulundu.

İlçe ziyaretinde konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Kara, yolların iyileştirilmesi hususunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Ortaköy’e ilk kez geldiğini ve ilçe yolundaki virajları yakından görmek istediğini anlatan Kara, “Ortaköy, Uğurludağ, Osmancık, Çankırı yolları Çorum'a yakışan yollar değil. Bazı yollar hala ihale safhasında. Hukuken çözüm bulursak, yerel yönetim kaynakları ile bu yolların iyileştirilmesine yardım edeceğiz” dedi.

Ziyarette ilçe yöneticilerine de seslenen Vali Kara, “Yaşlıları ve engellileri ihmal etmeyiniz. Sadece elinizden gelenin fazlasını yaptığınızda mutlu olursunuz. Şapinuva çok önemli bir yer önce yol yapılacak, daha sonra turist sayısına göre buradan çıkan tarihi eserler için müze yapılabilir” diye konuştu.

ORTAKÖY’DE ZİYARET TURU

İlçe Hükûmet Konağı’nı ziyaret eden Vali Kara, Kaymakam Kenan Aktaş’tan ilçe hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyaretinde idari birimleri de ziyaret eden Kara, görevli personellerle görüşerek kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından 100. Yıl İlkokuluna geçen Valimiz Sayın Ahmet Kara burada okul bahçesi düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Okul incelemesinin sonrasında Ortaköy Belediyesi’ne geçen Kara, Belediye Başkanı Taner İsbir’le görüşerek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında yapılan sunumu izledi.

Belediye ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüyerek geçen Vali Kara yol boyunca vatandaş ve esnaflarla selamlaşarak sohbet etti.

Ortaköy Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Kara İlçe Emniyet Müdürü Muhammet İnan ve Hastane Başhekimi Musa Turan’dan bilgi alarak incelemelerde bulundu.

İlçe ziyaretleri kapsamında geldiği Ortaköy’de gördüğü sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kara, tekrar geleceği sözünü vererek Çorum’a döndü.

 

Haber Kaynağı - Çorumhakimiyet
Kaynak : çorum Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam