Kulislerde konuşulan senaryoya göre, güvenoylamasında esas olan, “276 güvensizlik oyu” olduğu için muhalefetten 40 vekil Genel Kurul’a girmediği taktirde 258 sandalyesi bulunan Ak Parti’ye azınlık hükümetinin yolu açılacak. 40 vekilin oylamaya katılmaması halinde 292 milletvekili bulunan muhalefet blokunun tamamı olumsuz oy kullansa bile 252’de kalacak.
258 milletvekili olan Ak Parti, kendi oylarıyla güvenoyunu alarak azınlık hükümetini kurabilecek. Genel Kurul’da katılanların yarısının bir fazlasına ihtiyaç duyulacağı için diğer partiler blok olarak olumsuz oy kullanmış olsalar dahi 40 vekilin salona gelmemesi düğümü çözmüş olacak.
Bu senaryo ile azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini açıklayan MHP ve diğer partiler, pozisyonlarını korumuş olacak. MHP başta olmak üzere diğer partiler Ak Parti azınlık hükümetini doğrudan desteklemeden, hem hükümet kurulacak hem seçime gidilecek. Cumhurbaşkanı’nın inisiyatifinde HDP’nin de içinde olacağı, “seçim hükümeti” kurularak seçime gidilmesi olasılığı da ortadan kalkacak.
Bu senaryonun hayata geçmesi için de partiler sessiz sedasız bir centilmenlik anlaşması yapacak. Ak Parti azınlık hükümetinin önünü açmak için öncelikle erken seçim tarihi belirlenecek. Bu tarih en erken zaman olan 22 Kasım olacak. Ak Parti azınlık hükümeti seçime kadar istediği gibi hareket etmeden centilmenlik anlaşmasının şartlarına uyarak hükümetin iş ve işlemlerini yürütecek.
‘Kasım sonu olabilir’
TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, bu senaryonun hayata geçirilebileceğini belirtirken şunları söyledi:
“Kimse 45 günlük sürenin sonunda gelecek olan bir geçici hükümette 2-3 aylık bakanlık koltuğuna oturmak istemez. Kasım sonu en iyi tarih bunun için. Böylece kimse kendi politikası dışına çıkmaz.”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET