Ülkemizin gelişmesi, milletimizin refaha kavuşması,EVET

ÇORUM 20 Şubat 2017 09:20
Videoyu Aç  Ülkemizin gelişmesi, milletimizin refaha kavuşması,EVET
A
a

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, istikrarsızlığın, baskının ve adaletsizliğin olduğu bir yerde geleceğe emin adımlarla yürümenin mümkün olmadığını ifade etti.

Yaptığı açıklamada, istikrara, özgürlüklere, adil paylaşıma, aydınlık bir geleceğe 'evet' dediklerini ve bunun için çalıştıklarını kaydeden Eşkil, "Hak ve özgürlük için mücadele veren, bu uğurda birçok bedel ödeyen bir sendika olarak, kazanımlarımızın heba olmaması, daha sivil, özgür ve demokratik bir Türkiye'nin inşası için dün olduğu gibi, bugün de, yarın da elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Ülkemizin gelişmesi, milletimizin refaha kavuşması, kamu görevlilerinin emeklerinin karşılığını alması için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. İstikrara, özgürlüklere, adil paylaşıma, aydınlık bir geleceğe 'evet' diyor ve bunun için çalışıyoruz" dedi.

Eşkil, anayasa değişikliği referandumunda Türkiye'nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir Türkiye için 'evet' oyu kullanacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bugün milletvekilleri yasama görevini yapmak yerine yürütmenin bir parçası haline dönüyor. 'Diktatörlük, 'tek adamlık', 'başkana kimse karışamayacak' iddiaları tamamen bilinçsizce ortaya atılan iddialardır. Bugün 'yargı bağımsızlığından söz ediyor muyuz' dediğimiz zaman, tabi ki yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışılmaktadır. Benim kanaatim şu yöndedir: Türkiye'de yargı vesayeti vardır. Yargı, belirleyici erk olarak her şeye karışmaktadır. Nitekim bu ülkede partiler kapatılmıştır. Hâlbuki partiler yetkilerini halktan alırlar ve halka verirler. Yargı erki adaletin tesisi ile ilgili sorumludur, iktidar kurmak ya da iktidar yıkmak onun işi değildir, olamaz. Türkiye'de birçok parti kapatıldı fakat hiçbirinin kapatılma nedeni tatmin edici değil. Zaman zaman siyasetin, iktidarın karşısında muhalefet oldular. Yargının görevi adaleti yerine getirmektir. Ben adaleti tesis etmek için istediğimi iktidara taşır ve indiririm gibi bir yükümlülüğü kesinlikle yoktur. Cumhurbaşkanının şu an Meclisi feshetme yetkisi var fakat yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil. Yeni sistemde Meclis feshedildiğinde Cumhurbaşkanı kendini de feshetmiş olur. Biz diyoruz ki, bu değişim desteklenmelidir."

'Evet' demenin siyasi bir propaganda değil, anayasal düzenleme için verilen bir görüş olduğunu dile getiren Eşkil, "Bu anayasal haktır. Bununla ilgili kimler soruşturma açmaya ya da tepki vermeye kalkarsa karşılarında Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen'i ve Eğitim-Bir Sen'i bulur" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam