Ulaştırma Bakanı Uraloğlu lçe yolları için tarih verdi

ÇORUM 7 Ağustos 2023 14:59
Videoyu Aç Ulaştırma Bakanı Uraloğlu lçe yolları için tarih verdi
A
a

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ilçe karayolu ağının son durumunu sordu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu cevap verdiCHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Çorum-Osmancık, Çorum-Mecitözü, Çorum-Cemilbey-Ortaköy, Çorum-İskilip ve Çorum-Laçin yoluyla ilgili soru önergesi verdi...

53 KM’LİK OSMANCIK YOLU’NUN 16 KM’Sİ BİTTİ

“53 kilometrelik Çorum-Osmancık yolunun; 16 kilometrelik kesimi sathi kaplamalı bölünmüş yol ve 1,7 km’si bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kalan kesimlerde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol yapım çalışmaları devam etmekte olup söz konusu yolun 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

ÇORUM-MECİTÖZÜ YOLU 22.8 KM BİTTİ

38 km uzunluğundaki Çorum-Mecitözü yolunun; 22,8 km’lik kesimi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Yapım çalışmaları devam eden 3 km’lik kesimin 2023 yılı içerisinde, kalan kesimlerin ise 2025 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

ÇORUM-CEMİLBEY-ORTAKÖY VE ÇORUM-İSKİLİP

55 kilometrelik Çorum-Cemilbey-Ortaköy yolu sathi kaplamalı tek yol olup 22,1 km’lik kesimi tamamlanmıştır. Kalan kesimlerde çalışmalar devam etmekte olup, söz konusu yolun 2026 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. 51 km uzunluğundaki Çorum-İskilip yolunun; 11,2 km’si bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol ve 21,5 km’si de bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol olarak tamamlanmıştır. Yapım çalışmalarına devam eden söz konusu yolun 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

KIRKDİLİM TÜNELLERİ 2024 YILINDA

51 kilometre uzunluğundaki Çorum-Laçin İl yolunun 43,4 km’lik kesiminde yapım çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Kırkdilim geçişinde T1, T2 ve T3 tünelleri olarak adlandırılan 3 adet tünel bulunmaktadır. T2 ve T3 tünelleri tamamlanmıştır. T1 tünelinin ise kazı destek imalatları tamamlanmış olup nihai beton kaplama çalışmaları devam etmektedir. Tünellerin 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir."

TAHTASIZ: 'YOLLARIMIZ BİR AN ÖNCE BİTİRİLSİN'

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum’un sorunlarının çözümünü, yollarının da bir an önce bitirilmesini beklediklerini belirterek, şöyle dedi:

“Çorum-İskilip yolunun temeli 1999 yılında atılmıştı. Üzerinden 24 sene geçti 51 kilometrelik yol bitirilemedi. 2024 yılında bitirilmesi hedefleniyor deniliyor ama o da meçhul. Yine Kırkdilim tünellerinin 2021 yılında tamamlanacağı açıklanmış. Şimdi ise 2024 yılı deniliyor. Gelişmiş bir sanayiye sahip olan ve ihracatta ülke ekonomisine önemli katkılar sunan Çorum’un yolları yıllardır bitirilemiyor. Bize gelen yanıtlardan da anlaşılacağı üzere yapımına yıllar önce başlanan yolların henüz yüzde 50’si tamamlanmış. Bitirilmesi için net bir tarih de verilmiyor. Hedef konuluyor. Yol yapmakla övünen iktidarın bu yolları da bir an önce bitirmesini bekliyoruz."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam