Türkiye’yi Dünya Lliderliğine Taşıyan 2 İlden Biri Çorum

ÇORUM 21 Ekim 2022 07:57
Videoyu Aç Türkiye’yi Dünya Lliderliğine Taşıyan 2 İlden Biri Çorum
A
a

Çorum ve Konya değirmen makineleri ihracatında Türkiye’yi dünya liderliğine taşıdı’...



ÇORUM SANAYİSİ DEĞİRMEN MAKİNALARINDA

TÜRKİYE'Yİ DÜNYA LİDERLİĞİNE TAŞIDI!

 
  • Türkiye’yi dünya liderliğine taşıyan 2 ilden biri Çorum oldu.
  •  ‘Çorum ve Konya değirmen makineleri ihracatında Türkiye’yi dünya liderliğine taşıdı’
Hitit Üniversitesi(HİTÜ) tarafından “İktisadi ve İdari Bilimler Açısından Makine ve İmalat Teknolojileri Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda konuşma yapan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz, Çorum ve Konya’nın Türkiye’yi değirmen makineleri ihracatında dünya liderliğine taşıdığını ifade etti. Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özden Özgür Yalçın, KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış programı, 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 10.30’da Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda Makine İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Bugün yapılan çalıştayda Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz, değirmen makineleri ihracatında Çorum ve Konya’nın Türkiye’yi dünya liderliğine taşıdığını ifaade etti.

Öğrencilere üniversite eğitimlerinin son dönemini işletmelerde tamamlama fırsatı sunduklarını belirten Rektör Öztürk, öğrencilerin teorik ve pratik bilgiye sahip şekilde üniversiteden mezun olmalarını sağladıklarını kaydetti. Öztürk, ilkini "İktisadi ve İdari Bilimler Açısından Makine ve İmalat Teknolojileri Çalıştayı" adıyla organize ettikleri çalıştay serisine başladıklarını, alanında uzman kişilerin katılacağı çok sayıda programla öğrencilere yeni ufuklar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.


#Çorum
#değirmenmakineleri
#İhracatında
#Dünyadalideryaptı
#Corum
#364webtv
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam