|

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2006 yılından bu yana sürdürmekte olduğu Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), 2016 – 2017 eğitim-öğretim dönemi çalışmalarını Çorum'da sürdürüyor
Çorum Hitit Üniversitesi Konferans saolnunda,Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen ilkokul dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim verildi.Programa katılan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun spora katkılarından dolayı Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül,.Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam,Milli Eğitim İl Müdürü Seyit Ali Büyük,Spor İl müdürü Haşim Eğer,TSO başkanı Çetin Başaran Hıncal ve Yüzme Milli Takım Antrenörü Feyyaz Velidedeoğlu Plaket takdim edildi.

Spor kültürü ve olimpik eğitim projesinin sunumunu akademisyenler çocuk psikologları ve pedagoglardan oluşan profesyonel bir ekip tarafından hazırlandı. Sunum projenin maskotu ve deneyimli sunucusu ile çocukların merakla takip ettiği adeta bir eğlence seansına dönüştü.Altı bölümden oluşan sunumda çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play hakkında bilgiler aktarılır. Ekrandan oynanan oyunlar, yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de odaklanması sağlandı
ÇORUM'da 'Olimpik Gün' hazırlığı başladı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi :Uluslar arası Olimpiyatının doğuşu kabul edilen Olimpik gün şenlikleri Kutlaması Antik Olimpiyat Hattuşa Alacahöyük Kutlamaları canlandırılarak Olimpik oyunlarının kutlaması 2017 Haziran aynda Çorum'da yapılacak.205 ülkede kutlanan kutlamalar Çorum'da da aynı anda başlayacak.
.JPG)
Baron Pierre de Coubertin ve arkadaşları 23 Haziran 1894 tarihinde Modern Olimpik Hareket’i başlattı. IOC’nin de doğum tarihi olarak kabul edilen 23 Haziran, dünya genelinde 200’ü aşkın ülkede yaklaşık ‘Olimpik Gün’ olarak kutlanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ‘Olimpik Gün’ü anmak, kutlamak, teşvik etmek ve tüm üye ülkelerde kadın, erkek ve çocukların spora katılımlarını teşvik amacıyla 1987 yılında Olimpik Gün koşu ve yürüyüşlerini başlattı. İlk ‘Olimpik Gün’ etkinliği 23 Haziran 1987 tarihinde 45 ülkede gerçekleştirildi. ‘Olimpik Gün’ hiçbir ulusa, kişiye veya olaya atfedilmemiş bir sosyal harekettir. Herkes içindir ve içi tamamen olimpik değerler ile doludur. Köklerini eşitlikten alan Olimpizm’in sahiplendiği yüksek hayat anlayışını benimseyen herkese açıktır. Hiçbir fark ve ayrımcılık gözetilmez. Katılımcılar parkurları koşarak veya yürüyerek tamamlayabilirler. Ana amaç, Olimpizm ideolojisini sahiplendiklerini göstermek adına katılmak ve parkuru tamamlamaktır.
|