Trump, 2019'da Türkiye'ye Geliyor

Asayiş haber 25 Aralık 2018 00:49
Videoyu Aç Trump, 2019'da Türkiye'ye Geliyor
A
a

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2019 yılında Türkiye'ye geleceğini söyledi...

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 2019 yılında Türkiye'ye ziyarette bulunacağını açıkladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi için Türkiye'ye bu hafta bir heyetin geleceğini de söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 2019 yılında Türkiye'ye de ziyarette bulunacağını açıkladı.

Bölgede Rusya ile yakın çalışılacak

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Suriye'de Esad rejimini destekleyen Rusya ile de yakın çalışma içinde olunacağını net bir şekilde belirtti. İbrahim Kalın, Türkiye, terör ile mücadelesini en kararlı şekilde sürdürecektir. Bunun için ne İsrail'den ne başka bir ülkeden izin alması, onay alması diye bir şey söz konusu değil açıklamasında bulundu.

Rusya'dan S-400 alınması Patriotlara engel değil

İbrahim Kalın, ABD'nin Türkiye'ye satışına onay vermiş olduğu Patriot hava savunma sistemleri için de, alınmasına biz kapıları kapatmış değiliz. Türkiye olarak bunu değerlendirebiliriz, gelecek teklifin mahiyeti ve muhtevası önemli sözlerini söyledi.

İbrahim Kalın, Patriotlara rakip Rusya'dan alınmış olan S-400 füzelerinin ilk bataryasının Ekim ayında Türkiye'ye teslim edileceğini söylerken bunun Patriot alımına engel olmadığını belirtti.Çünkü bir sistemi diğerine rakip görmediklerini belirtti.

14 Aralık Erdoğan-Trump telefon görüşmesi tarihi bir görüşmeydi

İbrahim Kalın, Erdoğan-Trump görüşmesi 14 Aralık'taki tarihi bir görüşmeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kez söylediği hususun artık burada bir siyasi direktif ya da talimat haline gelmiş olması son derece önemli dedi.

Savunma Bakanı Mattis Suriye'den çekilme kararını imzaladı

Kalın 14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesinin detaylarını şu şekilde açıkladı:

Cumhurbaşkanımız, şunu açık ve net şekilde iletti; DEAŞ'ı yenmek ve bu bölgeden temizlemek için Türkiye ve ABD olarak bizim PYD/YPG terör örgütüne ihtiyacımız yok. Biz bunu Türkiye ve ABD olarak yapabiliriz, bölgeyi istikrara kavuşturabiliriz. Böylece hem Suriye'nin toprak bütünlüğü noktasında önemli bir adım atarız hem de ikili ilişkilerimizde bir sorun haline gelen PYD/YPG/PKK meselesini de çözmüş oluruz.

Bu teklif, yeni değil daha önce de yapıldı. Ama ilk defa bu görüşmede bunun karşılık bulduğunu ve bir talimata dönüştürüldüğünü gördük.

Trump, 2019 yılında Türkiye'ye geleceğini söyledi

Kalın, gelişen ve iyiye giden Türkiye-ABD ilişkileri hakkında da açıklamada bulundu.

İbrahim Kalın, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Trump'ı davet etti. 2019 yılı içinde Türkiye'ye ziyaret yapacağını ifade etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam