Dünya Gazze için ayakta

Asayiş haber 14 Ekim 2023 09:32
Videoyu Aç Dünya Gazze için ayakta
A
a

Geçtiğimiz günlerde Irak’ta Şii lider Sadr’dan Filistin için 'milyonluk gösteri' çağrısı gelmişti. Iraklılar Tahrir Meydanı'nda toplanarak Filistinlilere destek gösterisi yaptı. İstanbul'da cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi.

Tüm dünyanın gözü, İsrail ve Filistin arasında çatışmalarda. Geçtiğimiz günlerde Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Filistin'e destek için "milyonluk gösteri" çağrısında bulunmuştu. Sadr'ın sosyal medya hesaplarından söz konusu çağrıya dair paylaşımlar yapılmıştı. Açıklamada, 13 Ekim'de Şii ve Sünnilerin birlikte cuma namazı kılması, ardından Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda Filistin'e destek ve İsrail karşıtı gösteri düzenlenmesi çağrısı yapılmıştı. Şii lider Sadr, destek gösterisine Bağdat'ın dışındaki illerden de katılım sağlanmasını istemişti.

640xauto (1)_7

BİNLERCE IRAKLI TAHRİR MEYDANI'NDA TOPLANDI

Son gelen bilgilere göre; Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce Iraklı, Filistin'e destek gösterisinde bulundu.

Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını kınamak amacıyla sloganlar attı.

640xauto_15

İSTANBUL'DA FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI

İstanbul'da binlerce kişi cuma namazının ardından Filistinlilere destek vermek için Beyazıt Meydanı'nda Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.

İstanbul 2 Nolu Barosu üyesi avukatlar, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Cüppelerini giyen avukatlar, ellerinde Filistin bayrağı taşıdı.

İsrail'in mallarını, mülklerini, yaşam alanlarını gasbettiği Filistin halkının bir kısmını açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'ye sıkıştırdığını kaydeden İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Avukat Yasin Şamlı, "İşgal ve abluka ile de yetinmeyerek en temel insan hakkı olan hayat hakkını ihlal etmiş, siviller şöyle dursun yüzlerce masum kadın ve çocuğu katletmiştir. Son birkaç günkü İsrail saldırılarında bombalarla katledilen çocukların sayısı yüzlerle ifade edilmektedir." diye konuştu.

640xauto (2)_4

​​​​​​​ÜRDÜNLÜLER FİLİSTİN SINIRINA YÜRÜDÜ

Yüzlerce Ürdünlü, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek için Filistin sınırına doğru yürüdü.

Ürdünlüler yürüyüş sırasında "Gazze'yi yalnız bırakmayacağız" sloganları atarken, Ürdün güvenlik güçleri ise göstericileri sınırdan uzaklaştırmak için güç kullandı.

Filistin bayrakları taşıyan Ürdünlüler, Filistin sınırına giden ana yolların kapatılmasının ardından tali yollarla sınıra ulaşmaya çalışıyor.

Ürdün İçişleri Bakanlığı, dün Filistin sınırında gösteri düzenlenmesine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam