TİMBİR Ankara'da Resmen Kuruldu

ÇORUM 3 Nisan 2022 11:38
Videoyu Aç TİMBİR Ankara'da Resmen Kuruldu
Anne ve Anne Adayları Törenle Diplomalarını Aldı!
A
a

TİMBİR'in 81 İl Temsilcisi, 5 ülke kurucusuyla birlikte toplamda 102 kurucu üye Türk İnternet Medya Birliği kuruluş imzalarını attık.Genel yayın yönetmenimiz Elvan Şimşek TİMBİR Çorum kurucu İl temsilcisi oldu.Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kurucusu Dr. Süleyman Basa..


Genel yayın yönetmenimiz Elvan Şimşek,ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'a, TİMBİR Kurucu Başkanı Dr. Süleyman Basa tarafından şahsıma takdim edilen plaket için teşekkür ediyorum.Son zamanlarda Türkiye'nin her ilinden ve bölgesinden örgütlenme anlayışının hız kazanması ve bir sinerji merkezi olma yolunda atılan adımlar bizlere umut vermektedir.TİMBİR'in ortaya koyduğu vizyonun medya sektöründe ki paydaş ve bileşenler tarafından da paylaşıldığının göstergesidir. Son zamanlarda çok sayıda meslektaşımız bu örgütlenme bilincini gerek kendi illerinde ve bölgelerinde gerekse ülke çapında yayma konusunda hiçbir karşılık beklemeden fedakarlık ve özveri içinde yoğun çaba-gayret göstermektedir.Ankara buluşması bu yeni arayışların hız kazandığı önemli bir kesişme noktası ve izdüşümüdür. Bu buluşmada bir kez daha gördük ki birçok meslektaşımızla aynı vizyon ve değerleri paylaşıyoruz...


Aylardır hayali gerçeğe dönüştüren gecelerini gündüze katan Kurucu başkanlarımız Dr. Süleyman Basa ve Nizamettin Bilici'nin üstün gayret ve özverileri ile kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR)'nde şahsıma kurucu üye ve Çorum Temsilcisi olarak görev tevdi eden değerli başkanlarıma teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.


#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV



 

Değişim ve dönüşüm Anadolu'dan başlayacak.TİMBİR'in özellikle 'Dijital Medya Devrimini' iyi okuyarak ön alması,öncülük etmesi, ülkemizin dört bir yanından gelerek Ankara'ya çıkarma yapan Anadolu basını için TİMBİR  dijital haberciliğin lideri olma yolunda önemli adımlar atmaya kararlı...

Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kurucusu Dr. Süleyman Basa, açıklamalasında Liyakatlı İnternet Medyası Vasatların Altında Ezilmek İstemiyoruz dedi.

Dr. Süleyman Basa, İnternet medyasının her geçen gün güçlendiğini ancak liyakatlı medyanın vasatın altında ezilmemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu; “İnternet medyası güçlenmeye devam ediyor ve güçlenmesi de lazım. Yazı ve matbaadan sonra internet en önemli buluşlardan biri. Medya da artık değişiyor. Eskiden matbaalar , gazeteler vardı. Devam ediyorlar ve etsinler inşallah. Ama artık hiçbir gazete internet sitesi ve sosyal medya olmadan devam edemiyor. Biz de işin bu alanındayız. Gazeteleri de internet haberciliğini de güçlendirmemiz lazım. Onların hayatını devam ettirebilmesinin yolu da internet haberciliğinden geçiyor. Çünkü ne yaparsak yapalım insanlar artık bu mecrada. Önce kendimize bakmamız, kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.

Vasatın altında, liyakatlının ezilmesini engellememiz lazım. Liyakatlı internet medyası vasatın altında ezilmek istemiyor. Siz yatırım yapmışsınız, şirket kurmuşsunuz, adam çalıştırıyorsunuz ama Beşyüz TL’ye Bin TL’ye internet sitesi kuranda çıkıyor haberciyim diyor. İşte bunu nasıl engelleyeceğiz diye konuşuyoruz. Bizim ana amacımız internet medyasının hakkını hukukunu savunmak.”İnternet medyasında yasal düzenleme ile ayrım yapılması gerektiğini ifade eden Basa, “Ayrım yapabilmenin tek yolu yasal düzenleme. Herkes internet haber sitesi kurup eğlenebilir. Hobi olarak gazetecilik yapabilir. İnternet haberciliği kanununun çıkması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile de görüşüyoruz. Yakın zamanda çıkacak. Çoğu kişiyi de üzecek. Çoğu internet sitesi basın kartı ve ilan payı alamayacak. Belli bir kriter olacak. Herkes kendini bu kritere yükseltmeye çalışacak. Yerel gazeteyi kurmak için 2 sene bekliyorsunuz. Yatırım yapıyorsunuz, para harcıyorsunuz, 2 sene sonra kendini döndürecek hale geliyor. İnternet haberciliğinde de böyle olacak. Her önüne gelen internet haberciliği yapamayacak. Belli kriterleri olacak. Belli süredir bu işi yapan, şirket olan, çalışanı olan, reytingi belli seviyede olan, özgün haberciliği olan gibi. Özgün haberciliğine bakılan bir sistemden bahsediyorum. Bu sistem gelirse gerçekten bu işi yapanlar ortaya çıkacak ya da yapmak isteyenler o seviyeye çıkacak” ifadelerini kullandı.



Anne ve Anne Adayları Törenle Diplomalarını Aldı!
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam