Tartışmalara Deva Partisi de dahil oldu

Politika 12 Mayıs 2022 19:18
Videoyu Aç Tartışmalara Deva Partisi de dahil oldu
A
a

Gündem yaratanlar suspus oldu.“Artık suçlamalarla ya da istifa talepleriyle zaman harcamayalım.”...



BİR ELEŞTİRİDE DEVA PARTİSİNDEN GELDİ!


Kaybolan iş gücümüzü zamanımızı ve boşa giden milli servetimizi doğan doğmayan geleceğimiz olan çocuklarımızın haklarını konuşalım.Son günlerde Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı üzerinden İl Genel Meclisinin sorguladığı yatırımlardaki zararı, yapılan yatırımın doğruluğunu ya da bu yatırımın nasıl işletilmesinin doğru olacağını konuşalım. Artık suçlamayalım çözüm bulalım.

Suçlamalar var ama asla çözüm yok...
Kurumlarda bir hiyerarşi, sistemi vardır. Bu hiyerarşiye göre İl Müdürleri, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlıdır. Bakanlık atamaları ile İl Müdürleri atanmaktadır. İl Müdürleri insandır hata yapabilirler lakin bu hata kasıtlı ise tabi ki hakkında gerekli tahkikat yapılmalıdır. Bir kişiyi suçlamak ne kadar doğrudur bu tartışılmalıdır. Bir yatırımın bir ilde yapılabilmesi için sadece il müdürlerinin yetkisi yeterli midir?

Bağlı bulundukları Bakanlıklar ya da İl Genel Meclisi içerisinde kurulu olan komisyonlar gruplar bu yatırımların yapıldığı esnada söz sahibi değiller midir? Bir yatırım yapıldıktan sonra eleştirmek işin kolay kısmıdır bu ve benzeri bir yatırım yapılmadan önce neden sorgulanmamıştır.
“Kurum atamalarında Liyakat esasına mı Sadakat esasına mı dayanılarak kurum atamaları yapılmaktadır bunu sorgulayalım.”
Liyakat esasına dayalı bir düzen içerisinde kurum atamaları gerçekleşseydi şayet bu tarzda ölü yatırımlarla dolu bir ülke haline gelmezdik. Sadakat esasına dayalı olduğumuz zaman kişilere mi ülkemize mi sadakat diye sorgulamalıyız. Ülkemize dayalı bir sadakat söz konusu olsaydı ölü yatırımlar oluşmazdı. Maalesef düzen kişilere sadakatin düzenidir ki sadakatinin karşılığını alan liyakatsiz kişilerle dolu kurumlar devletin, milletin sırtına yük oluşturmaktadır.

Binlerce kişinin, esnafın, tüccarın, asgari ücretlinin, memurun gelirlerinden kesilen vergi ve vergilerinin artık ölü yatırımlar ile buhar olmasına gönlümüz razı değildir. Çözümü birkaç istifa veya suçlamayla çözmeye çalışmak işin kolayına kaçmaktır.Gün tarımın, çiftçinin, besicinin, ülkemizin doğmuş doğmamış tüm çocuklarımızın haklarını korumak, dertlerine deva olmak, gelecekleri temin etme günüdür. Basiretli ve liyakatli bir yönetici görevini de gereğini zaten bilir ve gereğini mutlaka yerine getirmelidir. Tarım, hayvancılığın, çiftçinin ve besicinin de hakları göz ardı edilmemelidir.

DEVA Partisi, iktidara geldikten sonraki ilk 90 ve 360 günde 20 ayrı alanda uygulayacağı 400’ün üzerinde eylem planı ile 56 maddeden oluşan tarım sektöründe atacağı adımlar dahil olmak üzere ülkemiz ve geleceğimiz için çözümlerimiz hazır dedi.



Mustafa Miraç GÜLEÇ
Deva Partisi Çorum İl Sekreteri ve İl Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı
#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam