Çorum AK Partide kongre hazırlıkları başlıyor

Politika 30 Temmuz 2019 10:25
Videoyu Aç Çorum AK Partide kongre hazırlıkları başlıyor
A
a

E.Şimşek Yorum haber: AK Parti'de 2023 hazırlığı! İşte yeni dönemin parolası .Vefa gelenek ve yenilik" temalı .Ak Parti Genel Merkezi 7. Olağan Büyük Kongre Mayıs ayında yapılması planlanıyor.MKY ve MKYK kurulu yeniden seçilecek ve yeni kadrolar AK Parti'yi 2023 seçimlerine taşıyacak.Çorum Teşkilatlarında büyük değişimlerin yaşanacağı bekleniyor.



Kabinede ve parti yönetiminde nasıl ve ne zaman bir değişim yapacağı merakla beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, teşkilatlardaki değişim için düğmeye bastı. CB: Erdoğan,İl başkanları toplantısında 7. Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacaklarını açıklamıştı.AK Parti'nin, 7. Olağan Kongresi'ni de Ağustos 2021 yılında yapması bekleniyordu. Yine bugüne kadarki süreçlerde olağan kongre tarihinden 1 yıl önce belde, ilçe ve il kongre süreçleri başlatılıyordu. Erdoğan’ın, sonbaharda süreci başlatacaklarını açıklaması, olağan kongre sürecinin 1 yıl öne çekilmesi anlamına geliyor.Çorum Ak Partide  genel merkezin sinyalini verdiği değişim, sonbahardan itibaren olağan kongre süreci ile başlayacak.

31 Mart yerel seçimlerinde başarılı performans göstermeyen illerin teşkilatlar içinde yer alıyor. Çorum'da seçim sonuçları ortada.
Çorum'da büyük bir değişim yaşanması bekleniyor...

"Vefagelenekve yenilik" temalı 7. Olağan Büyük Kongre'de seçilecek yeni kadrolar AK Parti'yi 2023 seçimlerine taşıyacak. Kongrelerde 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı performans göstermeyen illerin teşkilatları değişecek.

Vatandaşla temas halinde olan, onların dertlerini dinleyen isimler yeni yönetime girecek. Belde teşkilatlarından başlayacak kongre sürecinde sırasıyla ilçe ve il kongreleri yapılacak. AK Parti'nin Mayıs ayında ise büyük kongreyi yapması bekleniyor. Büyük kongrede ise partinin en yüksek karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri yeniden belirlenecek.

Başkan Erdoğan, yeniden belirlenecek MKYK içinden ise Merkez Yürütme Kurulu'nda görev alacak yakın mesai arkadaşlarını seçecek. Böylece 31 Mart seçimlerinin ardından partideki değişim de tamamlanmış olacak.

AK Parti kulislerinde yaşanacak bu değişim "Başkan Erdoğan 2023'e yeni kadrolarla gitmek istiyor. Vatandaştan kopuk siyasetçi istemiyor" şeklinde değerlendirildi.







 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam