Süslü kadınlar Çorum'da pedal basacak

ÇORUM 22 Eylül 2016 13:48
Videoyu Aç Süslü kadınlar Çorum'da pedal basacak
A
a

İzmir Amerikan Koleji'nin öğretmenlerinden Sema Gür tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Süslü Kadınlar Bişiklet Turu, Pazar günü Çorum'da saat 16:00’da Atatürk Anıtı’ndan başlayacak olan etkinlik hakkında bilgi verenÇataroğlu, bisiklet turuna katılım için, adından da anlaşılacağı üzere “Süslü” ve şık bir kıyafetle gelmenin ön koşul olduğunu söyledi.

Süslü kadınlar Çorum'da pedal basacak

İzmir Amerikan Koleji'nin öğretmenlerinden Sema Gür tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Süslü Kadınlar Bişiklet Turu, bu yıl 25 Eylül Pazar günü yapılacak. Herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmadan gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen tura katılacak olan bisikletler yine gelin arabaları gibi süslenecek ve egzoz kokusu olmadan pedallara basılacak. 28 şehirde gerçekleşecek olan bisiklet turu, saat 16:00'da Çorum'da yapılcak.

Süslü kadınlar pedal basacak


İlk kez 2013 yılında İzmir’de hayata geçirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” bu yıl, 28 kentle birlikte aynı anda Çorum’da yapılacak.Organizasyonun Çorum ayağında görev alan Melek Gizem Çataroğlu, tüm bağımsız ve aktivist kadınlara çağrıda bulunarak, “Ojenizi, rujunuzu sürünün. Topuklu ayakkabılarınızı giyinin. Sadece kendinizi süslemekle kalmayın, bisikletinizi de çiçeklerle kurdelelerle takıp takıştırın ve bize katılın.” dedi. İlk kez 2013 yılında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği çerçevesinde İzmir’de hayata geçirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” bu yıl Çorum’da da gerçekleştirilecek.

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU BİR KADIN ETKİNLİĞİ

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun herhangi bir dernek veya kuruluş tarafından düzenlenmediğinin altını çizen Çataroğlu, şu bilgileri paylaştı: “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bir kadın etkinliğidir. Bu etkinliği dernek veya kuruluşlar değil; aktivist, bisiklete binen kadınlar organize etmektedir. Gönüllü katılımcılardan oluşur. Turda herkes kendinden sorumludur. Bisikletini kendi temin eder. Yılda bir kez yapılan bu kısa bisiklet turunda kişi sadece kendini temsil eder. Tur her kesimden bisikletli kadını kapsar. Amacımız daha çok kadının bisiklete binmesini teşvik etmektir. Bu aynı zamanda bir dikkat çekme eylemidir. Gülümseyen bir eylemdir. Ancak bu turda kişi ön plânda değildir. Bu tur tüm Türkiyeli kadınların turudur. Bağımsız, reklamsız, parasız ve siyasisiz her kesimi kapsayan bir turdur. Eylül ayının sonlarında yapılmasının nedeni, 25 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne dikkat çekilmek istenmesidir. Tur sırasında çekilmiş fotoğrafların kamuya açık paylaşılabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle fotoğraflarının paylaşılmasını istemeyen katılımcıların, fotoğraf çektirmemelerini hatırlatmakta yarar görüyorum. Tura şık bir kıyafetle gelme en önemli şartlardan biridir. Ön plânda olmamak kaydıyla erkekler de gelebilir. Ancak turun bir kadın etkinliği olduğu unutulmamalıdır.” Melek Gizem Çataroğlu, etkinliğe katılmak veya daha detaylı bilgi almak isteyenlerin, kendisine 5354167482 numaralı telefondan ya da “https://www.facebook.com/mlkgzm” sosyal medya hesabından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : Sabah Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam