Suriye'de herkesin derdi petrol!

ÇORUM 30 Ekim 2019 08:08
Videoyu Aç Suriye'de herkesin derdi petrol!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye haricinde herkesin Suriye'deki petrolle ilgilendiğini söyledi.

Erdoğan: Suriye'de herkesin derdi petrol!

Suriye'de herkesin derdi petrol!
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören ilkel anlayış tüm çıplaklığıyla karşımızda durmaktadır" ifadelerini kullanan Erdoğan, 150 saatlik sürenin dolmasının ardından Rusya'nın terör örgütlerinin çıkarıldığı bilgisini verdiğini söyledi.

Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen törende Cumhuriyet'in ilanının 96. yıldönümünü kutladıktan sonra terörle mücadele ve Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin konuştu.

Türkiye haricinde Suriye'de insan haklarını mesele edindiklerini söyleyen ülkelerin 'yalan söylediğini' belirten Erdoğan, "Öncelikli amaçlarının petrol olduğu 2 hafta içinde açığa çıkmıştır" dedi.

Erdoğan ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Ekim'de Soçi'de imzaladıkları mutabakat muhtırası uyarınca Kürt güçlerine Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik süre bugün 18.00'de dolmasıyla ilgili de "Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamiyle çıkarıldığı bilgisini yetkili mecilerimize vermiş bulunuyor. Görüşmelerimiz yarın aynı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam