Sungurlu Belediyesi iddialara cevap verdi

ÇORUM 24 Nisan 2022 03:58
Videoyu Aç Sungurlu Belediyesi iddialara cevap verdi
A
a

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediyesi, ilçe merkezinden resmi plakalı kamyonla şehre sahipsız köpek bırakıldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı....



 

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediyesi, ilçe merkezinden resmi plakalı kamyonla Sungurlu’dan Çorum kent merkezindeki çöplüğe sahipsiz köpeklerin bırakıldığına yönelik iddiaları kesin ve net bir dille yalanladı.

BELEDİYE ‘ALGI OLUŞTURULUYOR’

Çorum Belediyesi ve Başkan Yardımcısı tarafından servis edildiği ileri sürülen ve Sungurlu Belediyesi’ni itham eden açıklamayı seviyesiz ve gerçek dışı beyanlar olarak nitelendirerek asla kabul etmediklerini duyuran Sungurlu Belediyesi, söz konusu gelişmeleri algı operasyonu olarak yorumladı.

‘GERÇEKLER SAPTIRILDI’ İDDİASI

Konuya ilişkin açıklama yapan Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Sezen, Sungurlu Belediyesi’ne ait bir araçla Çorum’a bırakıldığı ileri sürülen sahipsiz köpeklerle ilgili basında çıkan haberlerin gerçekler saptırılarak servis edildiğini savundu.

‘OLAY TAMAMEN ŞOFÖRÜN VİCDANI VE İYİ NİYETİ’

Başkan Yardımcısı Sezen, olayın günde 3 kez Sungurlu’dan Çorum’a katı atık taşıyan Katı Atık Birliği'ne ait araçla gerçekleştiğini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bu araçla Sungurlu’dan Çorum’a katı atık çöpü götürülmekte. Bahsi geçen olayda ise basında servis edildiği gibi 15-20 köpek söz konusu değil. Araç sürücüsü atıkları götürdüğü esnada, birkaç köpeğin araç çarpması sonucu öldüğünü görmesi üzerine, alanda bulunan 6 köpeği, bunlarda ölmesin diye araca almış. Daha sonrada atıkları boşaltırken köpekleri de bırakmış. Tamamen şoförün inisiyatifinde gerçekleşen bu olay ve bırakılan köpek sayısı Orman Müdürlüğü tutanaklarında da mevcuttur. Çorum Belediyesi tarafından bilinçli bir şekilde servis edilen ve 1 kamyon köpek bırakılmış gibi algı oluşturmaya çalışılan olay tamamen şoförün vicdanı ve iyi niyeti ile alakalıdır. 'Şoför akşam olması ve kendisine bağırılması ve zarar verileceğini düşündüğü için korkmuş ve emir kuluyum demiş.

‘KÖPEK SAYISI 15-20 DEĞİL, 6 VEYA 7’

Araç sürücüsü atıkları götürdüğü esnada, birkaç köpeğin araç çarpması sonucu öldüğünü görmesi üzerine, alanda bulunan 6 köpeği, bunlarda ölmesin diye araca almış. Daha sonrada atıkları boşaltırken köpekleri de bırakmış. Tamamen şoförün inisiyatifinde gerçekleşen bu olay ve bırakılan köpek sayısı Orman Müdürlüğü tutanaklarında da mevcuttur.

ŞOFÖR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Çorum Belediyesi tarafından bilinçli bir şekilde servis edilen ve 1 kamyon köpek bırakılmış gibi algı oluşturmaya çalışılan olay tamamen şoförün vicdanı ve iyi niyeti ile alakalıdır. Şoför akşam olması ve kendisine bağırılması ve zarar verileceğini düşündüğü için korkmuş ve emir kuluyum demiş. Sungurlu Belediyesi özellikle sokan hayvanları konusunda Çorum merkez dahil olmak üzere hayvan bakımı, kısırlaştırılması, doğada bulunan yabani hayvanların koruması gibi konularda, yaz kış demeden her zaman öncülük yapmış bir belediyedir. Bahsi geçen ithamları Sungurlu Belediyesi olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Konuya ilişkin belediyemiz olaya dahil olan personel hakkında gerekli incelemeyi başlatmıştır.”

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam