SP VE BBP ADAY TANITIMINI AFRA'DA YAPTI

24 Nisan 2015 10:50
Videoyu Aç SP VE BBP ADAY TANITIMINI AFRA'DA YAPTI
A
a

Saadet Partisi (SP) ‘Çorum Milletvekili Aday Tanıtım Programını Afra Kültür Tesislerinde yaptı. SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz’ın da katıldığı programda Milli İttifak’ın Çorum Milletvekili Adayları Ahmet Bölükbaş, Yusuf Yıldız, Mehmet Baloğlu ve Osman Tavlı partililerle buluştu.



Afra Düğün Salonu’nda düzenlenen programa SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, BBP Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel, SP Çorum Belediye Başkan Adayı Adnan Cıdık, Erbakan Vakfı Şube Başkanı Mehmet Aşıla, teşkilat yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Sunuculuğunu Şemsettin Yer’in üstlendiği programİstiklâl Marşı’nın okunması ve Hafız Cihad Özcan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık ve BBP Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel’in açış konuşmalarının ardından sırasıyla kürsüye davet edilen Milletvekili Adayları Osman Tavlı, Mehmet Baloğlu, Yusuf Yıldız ve Ahmet Bölükbaş da partililere hitaben birer selamlama konuşması yaptılar.

‘MİLLİ İTTİFAK, MİLLETİN İKTİDARI OLACAK’

Toplantıda ilk olarak kürsüye gelen SP İl Başkanı Faruk Cıdık, “Milli İttifak, mevcut iktidarı seçimde sandığa gömecek” dedi.

“Koalisyon Türkiye için felaket olur diyen iktidar mensupları seçimi şimdiden kaybetti” diyen Faruk Cıdık, Üç Aylar’ın genel seçimin vatana ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Milli İttifak’ın kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını anlatan BBP Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel ise “Büyük Birlik için Saadet diyoruz. Adil bir düzen ve nizam-ı âlem için iktidara talibiz. Bunun için Saadet Partisi’ne verilecek her bir oy, Büyük Birlik Partisi’ni de Meclis’e taşıyacak” diye konuştu.

ADAYLARDAN ORTAK MESAJ: ‘HEDEF İKTİDAR’

Milletvekili adaylarından Osman Tavlı, “Bugünkü yöneticiler halkın ve Hakk’ın rızasını almaktan uzak” diyerek toplumsal kutuplaşmanın had safhaya ulaştığını söyledi.

Siyasetin genleriyle oynandığını ileri süren Tavlı, “Kısır tartışma ve sun’i gündemlerle kaybedecek vaktimiz yok. Karamsar tabloya son vermek için Milli İttifak’ı oluşturduk. Kendi istikbalimiz değil, ülkenin istikbali gayesiyle yola çıktık” dedi.

Adaylardan Mehmet Baloğlu, propaganda sürecini Üç Aylar’la birlikte başlattıklarına dikkat çekerek 8 Haziran 2015 tarihinin özlemle beklenen bir zafer günü olacağını kaydetti.

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anan Baloğlu, “İnsanımız layık olduğu şekilde yönetilmiyor. O nedenle milletimizin Milli İttifak’a ihtiyacı var” dedi.

Halkın teveccühü ile SP ve BBP ittifakının Meclis’e taşınacağını anlatan Yusuf Yıldız da, “Seçmenimizin vereceği her bir oyu layıkıyla temsil edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Konuşmasında iktidar partisi ve icraatlarını hedef alan Ahmet Bölükbaş ise, “İslâm Birliği yerine Avrupa Birliği diyenlerden bu memlekete hayır gelmez” dedi.

İslâm dünyasının en önemli problemlerinin faiz belası ve Batı hayranlığı olduğunu vurgulayan Bölükbaş, Refahyol hükûmetinin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ekonomik alanda hayata geçirdiği uygulamaları anlatarak örnekler verdi.

“AK Partili kardeşlerimizi seviyoruz. Sevdiğimiz için bunları anlatıyoruz” diyen Bölükbaş, iktidar partisi başta olmak üzere diğer partilere oy veren tüm seçmenleri Milli İttifak’a destek vermeye davet etti.

AKKİRAZ: ‘ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYORLAR’

SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, iktidar partisinin ülkeyi felakete sürüklediğini söyledi.

Partisinin Çorum’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında konuşan İsmail Hakkı Akkiraz, BBP’nin de içinde yer aldığı Milli İttifak’ın milli bir iktidar için kurulduğunu kaydetti.

Türkiye’nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Akkiraz, “Manevi tahribat, ekonomik dar boğaz ve dış politikadaki uçurum ülkeyi felakete sürüklüyor” dedi.

Hükûmetin eğitim politikasını yorumlayan SP Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz, “Dindar nesil yetiştireceğiz dediler, dini dar nesil yetiştiriyorlar” eleştirisinde bulundu. Akkiraz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Dünyada imtihan oluyoruz. Bu imtihanda insanın temel vazifesi Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmaktır. O nedenle siyaseti oy almak için değil, Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Osmanlı’dan sonra bu memlekette inşaa edilen yapı, milletin arzu ettiği yapı değildir. Bu millet Çanakkale’de, İstiklâl Savaşı’nda bu yapı için şehit olmadı. AB ülkelerinin geçmişte vatanımızda silahla yapamadığını bu iktidar onları memnun etmek için yerine getiriyor. Davamız sevgi ve şefkat davası, kin ve nefret davası değil. Bu millet bölünmüşlüğün zararını çok çekti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanımız Mustafa Kamalak’a ortaya koydukları birlik ve beraberlikten dolayı müteşekkiriz. Zira savunduğumuz İslâm Birliği ile Nizam-ı Âlem aynı şey. Milli İttifak’la birlikte Çorum’da da kaynaşma oldu. Milli İttifak, milli iktidar için oluştu. Bu ittifakın çatısı Saadet Partisi.

Eleştirilerimiz kişilere değil yapılanlara yönelik. AKP iktidarı döneminde bu ülkede ciddi manevi tahribat yaşandı. O nedenle bunların Gezi’den mezidenşikayet etmeye hakları yok. Dindar nesil yetiştireceğiz dediler, dini dar nesil yetiştirdiler. Bu yaptıklarınızın hesabını Allah’a nasıl vereceksiniz? Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız? Seçmen Milli İttifak’a oy verip Saadet isteyecek ya da diğerlerine oy verip belasını isteyecek. Bunlar helali harama karıştırdılar. Bu iktidar döneminde hiç olmadığı kadar müslüman kanı akıtıldı. İşbirlikçi dış politika nedeniyle müslümanlar bunca sıkıntıya maruz kalıyor. Bizler bu müsriflere doğruları anlatıp hak yola davet ederek en büyük iyiliği yapacağız. Aklımızı inancımızın emrine verelim. İnsanlardan değil, Allah’tan korkalım. Tiyatroyu kurmuşlar, bu memlekette sadece 4 parti mi var? Milli İttifak’ı neden görmezden geliyorlar. Bu iktidar örtülü bir Komünizmi Türkiye’ye dayatıyor. İktidara geldiğimizde israfı önleyecek, düzeni adil hale getireceğiz. Şeffaf yönetimi hakim kılacağız. Asgari ücreti açlık sınırının üzerine taşıyıp 1.500 lira üzerine çıkaracağız. Memura yüzde 50 zam yapacağız. Biz boş vaatte bulunmayız, geçmişte yaptık yine yapacağız. Faize aktarılan parayı denk bütçe ile millete aktaracağız. Yüksek teknoloji sanayi hamlesiyle işsiz kalmayacak. Sömürüye ve işbirlikçiliğe dur diyeceğiz. Besmelesiz eğitimi, besmeleli hale getireceğiz. İnsan emeğini koruyacağız. Ümitsiz olmayacağız. Gerçekleri öğreteceğiz, millet aslına dönecek.”

Tanıtım programı, SP Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz’ın adaylarla birlikte toplu halde partilileri selamlamasıyla sona erdi.




 

Haber Kaynak: Çorum Hakimiyet
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam