Soylu neden istifa etti? Perde arkası!

Asayiş haber 13 Nisan 2020 09:11
Videoyu Aç Soylu neden istifa etti? Perde arkası!
A
a

Süleyman Soylu ve Erdoğan arasında geçen konuşma ?İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası gündeme bomba gibi düştü. Soylu'nun istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi. En çok merak edilen ise istifanın perde arkası oldu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam saatlerinde görevinden istifa ettiğini duyurması ile gündem bir anda siyaset oldu. 

10 Nisan Cuma günü alınan sokağa çıkma yasağında hatalı olduğunu ifade eden Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirerek istifa etmek istediğini dile getirdi. Erdoğan istifaya gerek olmadığını söylese de Soylu ısrarcı davrandı.
 

O görüşmeyi Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazdı. İşte Selvi'nin o yazısı:

Süleyman Soylu, istifa açıklamasında,” sayın cumhurbaşkanım benim bağışlasın...Onurla yürüttüğüm İçişleri bakanlığı görevimden istifa ediyorum” dediği için,bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek mi alıp almadığı tartışma konusu olmuştu.
 

Süleyman Soylu gibi, tecrübeli bir siyasetçinin kendisini bu göreve getiren ve her defasında arkasında duran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vermeden böyle bir kararı açıklamasını beklemiyordum. Erdoğan’ın kamuoyuna yapılan açıklamadan istifa kararını öğrenmesine ihtimal vermiyordum. O nedenle işin perde arkasını öğrenebilmek için Süleyman soylu ile zaman zaman görüştüğüm telefon numaralardan kendisine ulaşmaya çalıştım. Ancak Soylu telefonlarını kapatmıştı. Yakın çevresine ulaştığımda ise ”Cep telefonlarını kapattı. Başka bir numara yanında” yanıtını aldım. Soylu’nun açıklaması kamuoyuna ulaştığı anda o eşi Hamdiye hanımla Ankara’dan, İstanbul’a doğru yola çıkmıştı bile.

İSTİFADAN ÖNCE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Peki Süleyman Soylu, istifa kararını açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü mü? Edindiğim bilgiye göre görüşmüş. Hem de kapsamlı bir görüşme gerçekleşmiş.Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmiş. Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili yaşanan kargaşadan dolayı tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiş. Bedel ödeme adına istifa etmek istediğini ifade etmiş.

ERDOĞAN İLE SOYLU ARASINDAKİ DİYALOG

Erdoğan ile Soylu arasında şu diyalog gerçekleşmiş.

Erdoğan- Gerek yok.

Soylu-Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden,”Hakkınızı helal edin” demiş.

DAHA ÖNCE DE İSTİFADAN DÖNMÜŞTÜ

Daha önce de bir kriz yaşanmıştı. Süleyman Soylu, seçim bölgesi olan Trabzon’da istifa sinyali vermiş,,”Bugün İçişleri bakanıyız,yarın belki değiliz. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz” demişti. Soylu bu konuşmayı 24 şubat 2018 tarihinde Trabzon’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın toplantısında yapmıştı. Aynen dün gece olduğu gibi o zamanda cep telefonlarını kapatıp kimseyle görüşmemişti. Bu görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’yu İstanbul’a çağırmıştı. Erdoğan ile Soylu, başbaşa görüşmüşler. Soylu’nun skıntılarını aktarıp, istifa aşamasına geldiğini bildirmesi üzerine Erdoğan,” Seni ben atadım. Git işinin başına” demişti. Erdoğan’ın desteği ile güçlenen Soylu’da Ankara’ya dönüp, İçişleri Bakanlığı’na görevine devam etmişti.

****************************************************


 

AK Partili Selva Çam'ın Soylu'nun istifası sonrası attığı twit olay oldu

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın Süleyman Soylu'nun istifası sonrası attığı twit, AK Parti seçmeni arasında infiale neden oldu.

Ancak,başarının nereden geldiğini, imkan & yetkileri kimin verdiğini,liderimiz Sn.@RTErdogan ’ın gücünü nasıl paylaştığını asla unutmamalı.Şayet liderinden destursuz ayrılır ise, bu muhabbeti yitirir; Kardeşane hatırlatmak istedim! #RTErdogan"

KADIN KOLLARINA SUSUN MESAJI GÖNDERDİ

Lütfiye Sevla Çam'ın istifa kararı sonrası tüm illerdeki kadın kollarına bir mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Çam'ın mesajında, "Değerli Yönetim kurulu üyelerimiz. S. A İstifa hususu ile ilgili net bir açıklama yapılana kadar olumsuz, olumlu vs gibi bir yorum yapmıyoruz sosyal medyada. Bilginiz olsun." diye yazdığı ortaya çıktı.

AK PARTİ SEÇMENİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yayınlanan bu mesaj sosyal medyada gündem oldu. AK Parti seçmeni istifa kararının Erdoğan tarafından kabul edilmemesinin ardından atılan bu twiti kıyasıya eleştirdi.

O mesajlardan bazıları:

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam