
Bütün sosyal medya kullanıcılarını yakından ilgilendiren 'Sosyal medya yasası' bugün yürürlüğe girdi. Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.
Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak.
Yenilikler
- Kişilik hakları ihlal edilenler, uygunsuz içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi için sosyal medya temsilcisine başvuracak.
- Temsilcinin, başvuruya en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermesi gerekiyor. Şikayetlerle ilgili olarak 6 ayda bir rapor yayınlamak da temsilciliğin görevleri arasında...
Kişilik hakkı ihlalleri de cezalandırılacak.
- Cevap yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 5 milyon lira, rapor vermeyenlere 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.
- Mahkeme kararına rağmen, 24 saat içinde uygunsuz içerikleri kaldırmayan sosyal ağlar, doğacak zarardan sorumlu olacak.
- Sosyal medya yasasıyla unutulma hakkı da getiriliyor. Kişilerin isminin geçtiği ve 'kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği paylaşımlar arama motorlarında görülmeyecek.
Hakaretin de cezası olacak
- Sanal ortamda hakaret etmenin de artık cezası olacak. Tehdit, taciz ve yalan haber yaymak eskisi kadar kolay olmayacak.
- Cep telefonunda internet kullanımına ilişkin bir düzenleme de yapıldı. Cep telefonlarında artık IP bilgisinin yanı sıra PORT kaydı da yer alacak. Aynı IP adresi ile internete giren kullanıcılara ait ayrı ayrı bilgi tutulacak. Böylelikle, olası mağduriyetlerin önüne geçilecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Memur -Sen “Tüm Türkiye 1 Mayıs’ta …
Hemşehrimiz Yakup Canbolat Ankara V…
Emniyet ve Mülki İdarede Görev Deği…
Çorum’da 127 milyarlık yatırım masa…
Çorum FK’nın Süper Lig Hayali İçin …
Erol Olçok Hastanesi’ne 3 Yeni Tıbb…
Fenerbahçe’de Seçim Kararı "Sadetti…
Çorum’da Mantar Zehirlenmesinde 43 …
Çorum FK–Erzurumspor Maçı Biletleri…
Çorum-Merzifon Demiryolu İhalesini …
Amedspor Sertaç Küçükbayrak’a Emane…
Çorum 1 Mayıs’a Hazır!
Sakarya Spor - Çorum FK Maçı
Çorum “Gazze İçin Tek Yürek” Oldu!
Süper Lig’de 31. hafta dev derbiye…
1. Lig’de Kadın Hakemler Düdük Çala…
"PFDK Kararları Açıklandı 11 Kulübe…
Yusuf Ahlatcı’dan Mehter Marşı Tepk…
23 Nisan’da Çorum Belediyesi’nde an…
Okullarda Yeni Dönem 7 Basamaklı Gü…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET