Ramazanda herkese 1 GB ücretsiz internet

Asayiş haber 24 Nisan 2020 11:56
Videoyu Aç Ramazanda herkese 1 GB ücretsiz internet
A
a

Bakanlık ile operatörler arasında sağlanan anlaşmayla, operatörlerin 81 milyon aboneye Ramazan'da 1 GB interneti ücretsiz vereceği açıklandı...


Ramazanda herkese 1 GB ücretsiz internet
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin genel müdürleriyle videokonferansla görüşme yaparak alınan kararlarla ilgili açıklamada bulundu.

Bilişim ve elektronik haberleşme sektörünün uzun süredir Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri haline geldiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, sektörün her geçen gün gücüne güç kattığını söyledi.

EBA için evlere 8 GB

Bakan Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrencilerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde ders içeriklerine yönelik önemli kampanyalar yaptırdıklarını anlattı.

Bu çerçevede tüm hanelere 8 GB internet hizmetinin EBA için ücretsiz tanımlandığını hatırlatan Karaismailoğlu, şunu söyledi:

"Bu içeriğe erişecek öğrenci sayısında sınırlandırma yaptırmadık. Koronavirüsle mücadele ederken devlete düşen görevler, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumlulukları olduğu kesindir. GSM operatörlerimiz bu süreçte elini taşın altına koydu ve güzel işler yaptı. Sağlık çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek veren operatörlerimiz hiçbir aboneyi ayırmadı. Konuşma süresi olarak da ekstra destekler gündemde. Tam detayları kendileri açıklayacak."

1 GB hediye

Karaismailoğlu, "COVID-19 tedbirleri sonrasında internet kullanımını daha çok arttı. İhtiyaç haline gelen internet kullanımının bu dönemde vatandaşlarımıza ayrıca yük getirmemesi için tüm GSM operatörlerimizden vatandaşlarımız adına destek istedik. Bakanlığımız ile operatörler arasında varılan anlaşmayla tüm operatörlerimiz, 81 milyon cep telefonu abonesine vatandaşımızın hepsine ramazan ayında 1'er GB interneti ücretsiz verecek." değerlendirmesini yaptı.

Sağlık çalışanlarına 15 GB

Karaismailoğlu, 780 bin kişiyi geçen sağlık çalışanına 2 ay aylık 5 GB internet ve 500 dakika sesli görüşme hizmetini ücretsiz  vermeye başladıklarını, yaklaşık 45 bin kişilik Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına da ek 2 ay 10 bin dakika sesli görüşme hizmetinin ücretsiz verileceğini söyledi.

Karaismailoğlu, "Bu nedenle 12 bin 864 saha çalışma ekibine sevdikleriyle rahat konuşabilmeleri, görüntülü sohbet edebilmeleri için 3 ay 15 GB internet ve 15 bin dakika sesli görüşme hizmeti sunulmaya başlayacak. Onlar bizler için sevdiklerinden ayrı kaldılar." dedi.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam