SMA Hastalarının İlaç Durumu Bakan Demircan'a iletildi

ÇORUM 11 Haziran 2018 11:04
Videoyu Aç SMA Hastalarının İlaç Durumu Bakan Demircan'a iletildi
A
a

Özel Haber / E.Şimşek Çorum: Yaptığımız haber ses getirdi. Abdullah Karakus ve Ali Soyer Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'la görüştü.Karakuş ve SMA Hastaları Derneği başkanı Ali Soyer ,tüm SMA aileleri ve hastaları adına minnettarım dedi. En kısa zamanda gerçek olacak ilacımızı bize verin hiç bir şey SAĞLIKTAN üstün değil ifadelerini kullandı...


SMA Hastaları Derneği başkanı Ali Soyer, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştü.Abdullah Karakuş'la ilgili ilk haberi yapan genel yayın yönetmenimiz Elvan Erhan Şimşek, TV 19'da Çay molası haberlerinde gündemine taşımıştı. SMA Hastası Yetkililerden yardım bekliyor! manşetini gündemine taşıyan Şimşek,Çorum'da Üçtutlar mahallesinde oturan Abdullah Karakuş'un bu dramını duymazdan,görmezden gelemezdik.21 Yaşındaki bu genç her geçen gün eriyor. İstediği o ilacı 4 ayda bir kullanması gerekiyor dedi.Dernek başkanı  Ali Soyer, Bakan Demircan'a SMA  hastalarımızın sorunlarını dile getirip detaylı dosyamızı bakanımıza ilettik dedi.

Ali Soyer, Bakanım zaman kalmadı Abdullah Karakuş, gibi Tip 2 hastası olan SMA hastası tip yaş ayırmaz tip farketmeden ilacımızı istiyoruz  dedi.


"SMA hastalarının ilaçlarının Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanması" ile ilgili sorusu üzerine, Bakan Demircan,bakanlığın SMA hastalarıyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yakından takip ettiklerini.Konuyla ilgili İlaçın üretiminin incelendiğini  ve maliyetinin çok yüksek olduğunu söylerek, Bilimsel çalışmaların devam ettiğini söyledi. 


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam