Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı

ÇORUM 7 Kasım 2023 15:32
Videoyu Aç Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı
A
a

Çorum Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında günden maddeleri görüşüldü...



Bağımlılıkla mücadele alanında gençleri ve gelecek nesilleri en başta uyuşturucu olmak üzere tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığından korumak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda bağımlılıkla mücadele çalışmaları ve ilçe kurullarının işleyişi hakkında İlçe Kaymakamlarının katılımı ile bir toplantı yapılması ve toplantıda...

Hitit Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çorum Yeşilay Şubesi tarafından birer sunum gerçekleştirilmesi, okulların atıl durumda ve kullanılmayan bölümlerinin sportif etkinlikler için kullandırılmasının sağlanması, İl Koordinasyon Kurulu dışında diğer kurum ve kuruluşların gerçekleştireceği faaliyetler hakkında, Teknik Kurul (Bilimsel Danışma Kurulu) tarafından onay verilmeyen hiçbir etkinliğe müsaade edilmemesi, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştireceği bağımlılık temalı projelere öncelik verilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bağımlı Olma Özgür Ol” projesinin Çorum Belediyesi ve ilgili kurumlarla imzalanacak protokol ile yürürlüğe konulması, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, ilimizin tarihi kültürel mirası tanıtımının da ön plana çıkarılacağı bir “satranç turnuvası” yapılması ve öğrencilere yönelik kütüphane ve müzelerde gerçekleştirilen etkinliklerde, bağımlılığı önlemede akran etkisinin ön plana çıkarılması konusunda eğitim modeli oluşturulması, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile camiler arası futbol turnuvası düzenlenmesi, aktif spor tesisleri olan ancak spor kulübü bulunmayan ilçelerde yerel yönetimlerin desteği ile spor kulüpleri kurulmasının teşvik edilmesi, spor kulübü bulunmayan ve imkanları elveren kamu kurumlarının spor kulübü kurmalarının teşvik edilmesi, İl Satranç Temsilciliği ve Yeşilay Şubesi işbirliği ile satranç turnuvaları düzenlenmesi kararlaştırıldı.


Bağımlılığın sadece emniyet veya asayiş sorunu olarak ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bağımlılıkla mücadelede en önemli süreç olan önleme ve korumaya yönelik çalışmalarda özellikle yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düştüğünü söyledi.

ÜNİVERSİTE BU ALANDA LOKOMOTİF OLMALI

Bu alanda toplum katılımının da önemine vurgu yapan Vali Dağlı, yerelde gerçekleştirilecek olan projelerin önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmaların bilimsel temellere oturtularak yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Dağlı, üniversitenin bu alanda lokomotif görevi görmesi gerektiğini ifade etti. Dağlı, Hitit Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBAM) Çorum’da daha önce kurulmuş olmasının büyük bir şans olduğunu ifade etti.

ÇOCUK VE GENÇLER

Ayrıca Çorum’da bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirilen proje ve faaliyetleri yerinde bulduğunu ve yine bu alanda kurumlararası koordinasyonun da iyi düzeyde olduğunu belirten Vali Dağlı, bu koordinasyonun arttırılarak devam edeceğini, geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri her türlü bağımlılıktan korumak için gerekli önleme ve koruma faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam