Uyluk kemiğinden 8,9 Kiloluk Tümör Çıktı

ÇORUM 24 Haziran 2023 21:44
Videoyu Aç Uyluk kemiğinden 8,9 Kiloluk Tümör Çıktı
A
a

8,9 Kiloluk Tümör, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarıyla çıkarıldı...



Çorum'da, ayaklarındaki ağrı ve şişlik sebebiyle 4 aydır sağlık sorunları yaşayan Haydar Yatar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Burada yapılan muayenede Yatar'ın ayaklarındaki şişliğin sebebinin tümoral bir kitle olduğu belirlendi. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibi tarafından yapılan 4 saatlik başarılı bir operasyonda Yatar'ın uyluk kemiğinden 8,9 kilo tümör çıkarıldı. Başarılı ameliyat sayesinde 4 aydır çektiği acılardan kurtulan Haydar Yatar, sağlığına kavuştu.

Sağlık hizmetlerinde devletin tüm imkanları seferber ederken hekimlerinde fedakarlıklarını ortaya koyarak çok güzel ve başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiğini açıklayan Başhekim Sinan Zehir, “Bu başarılı ameliyata imza atan Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibine teşekkür ediyorum. Hastanemiz bölge hastanesi niteliği kazanmış durumda. Güçlü bir alt yapımızın yanı sıra hastanemizde alanında uzman kıymetli hekimlerimiz var. Murat hocamız çok büyük bir kitleyi tümörü başarılı bir ameliyatla çıkararak hastamızı sağlığına kavuşturdu” dedi.

"Tümörü çıkararak hastamızı sağlığına kavuşturduk"

Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Çalbıyık da hastanın yaklaşık 4 aydır sağ ve sol uyluk kemiğindeki şişlik şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirterek “Hasta daha önce bir bypass ameliyatı kalp ameliyatı olduğundan dolayı hastalığın uyluk kemiğindeki şişliğin burada kanamaya bağlı olduğu düşünülmüş. Bize sevk edildiğinde yaptığımız tetkiklerde uyluk bölgesinde 8 kilo 900 gram bir tümör olduğunu tespit ettik. Bu büyük bir tümördü. Tüm damar çevresindeki tümörü çıkararak hastamızı sağılığına kavuşturduk. Hastamızın tüm takiplerini yapıyoruz” diye konuştu.

"Ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum"

Haydar Yatar ise 4 aydır bacaklarındaki şişlik ve ağrılar nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını ifade ederek, “Murat hocamın yaptığı ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Ağrım yok, sızı yok. Hastanede verilen sağlık hizmetlerinden memnun kaldım. Doktorundan personeline kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah devlete zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam