ŞİMDİ SON SÖZÜ STK'LAR SÖYLEYECEK

22 Mart 2015 19:22
Videoyu Aç ŞİMDİ SON SÖZÜ  STK'LAR SÖYLEYECEK
A
a

AK Parti, milletvekili adaylık sürecinde sivil toplum kuruluşlarından da fikir alacak. İl teşkilatı, temayül ile Çorum’daki tüm STK’lara “Kimi milletvekili adayı olarak görmek istiyorsunuz?” diye soracak.

ÇORUM AK PARTİ STK’LARA “KİMİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTİYORSUNUZ?” DİYE SORACAK

Elvan Şimşek-Haber Ak Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da 23 Mart Pazartesi günü sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını söyledi.



ÇORUM MERKEZ STK LİSTESİ

Beyaz Ay Derneği, Çorum Ziraat Odası, MÜSİAD, ÇESOB, Dil ve Edebiyat Derneği, GENÇ MÜSİAD, Hak-İş, Ticaret ve Sanayi Odası, TÜGVA, Toç-Bir-Sen, Gül-Der, Hukukçular Derneği, Dünya Çocuk Gençlik Merkezi, ADAM-DER, Gülabibey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Kültür Memur Sen, Bayındır Memur Sen, Enerji-Sen, Ensar Vakfı, Emekli Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hitit Akademi, ÇORUMDER, ATIFDER, TÜMSİAD, Kafkas Derneği, Özgür-Der, Çağrı Vakfı, KAN-DER, Kore ve Kıbrıs Gazileri Derneği, DERMAN Derneği, Şehit ve Gaziler Derneği, Kızılay, Deniz Feneri, Hitit Gençlik Derneği, Çorum Hitit Kültür Merkezi Derneği, Yeşilay, Eğitim Kültür ve İlmi Araştırmalar Gençlik Kulübü Derneği, HİFSAD, Çorum Belediyespor Derneği, Çorum Ensar Spor Gençlik Kulübü Derneği, Çorum Gazeteciler Derneği, ÇESOB Oda Başkanları, Çorum Muradiye Kültür Vakfı, Berberler ve Kuaförler Odası, Çilingir, Sobacılar ve Tenekeciler Odası, Marangozlar Odası

İLÇELERDEN GELECEK STK’LAR

Alaca İlim Yayma Cemiyeti, Alaca Hüseyin Ağbat Eğitim Kültür Derneği, Alaca Çiftçi Koruma Derneği, Alaca Ziraat Odası, Bayat Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Boğazkale Ziraat Odası, Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği, Dodurga Dikenli ve Kirenli Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, İskilip Ziraat Odası, İskilip Şoförler Cemiyeti, İskilip Bakkkallar ve Tuhafiyeciler Odası, İskilip Marangozlar Odası, İskilip Ebusuud Kültür ve Dayanışma Derneği, Kargı Ziraat Odası, Laçin Ziraat Odası, Mecitözü Ziraat Odası, Ortaköy Esnaf Odaları Birliği, Osmancık Ziraat Odası, Osmancık Ravra Nur Derneği, Osmancık Köy Muhtarları Derneği, Osmancık Şoförler Odası Cemiyeti, Osmancık Taşıyıcılar Kooperatifi, Sungurlu Ticaret Borası, Sungurlu Gülzari Derneği, Uğurludağ Ziraat Odası, Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Sungurlu Kahveciler Odası…


ÇORUM AK PARTİ STK’LARA “KİMİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTİYORSUNUZ?” DİYE SORACAK

 

20 Mart 201515:44
-A
 

+A

 
“Demokratik temayülde, AK Parti’nin aday adayları değil STK’ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullanacağı bir uygulama yapılacak“ İl Başkan Yardımcısı Rumi Bekiroğlu, böylelikle AK Parti milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koyacağını söyledi. Bekiroğlu, demokratik temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle çağrılacak.İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak.
 
-Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi genel merkeze teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. STK’lar temayülde AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmayarak isterlerse arzu ettiği isimlere de oy kullanabilecek. Oy pusulasında kesinlikle oy sahibi ismi sorulmayacak, aday olması istenen en fazla 4 ismin yazılması istenecek.”
 
Rumi Bekiroğlu, STK’lara çağrıda bulunarak tercihlerinin ciddiye alınacağı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak bu uygulamaya sahip çıkacaklarına inandığını belirterek “Böylelikle AK Parti Çorum’da sadece kendi parti dinamiklerinin değil STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendine bir yol haritası belirleyecek milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacak” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi’nin aday tespiti noktasında özenle çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Bekiroğlu, “Çorum için en doğru kararı vermek için Çorum’un tüm dinamiklerinin görüşüne başvurup bu görüşlerin tamamını komisyonlarda dikkate almak istiyoruz” dedi. Bekiroğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Partimizin yürütme kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında Çorum’un önemli dinamiklerinden olan Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınması konusunda bir çalışma yürütülmektedir.

 
Bu bağlamda AK Parti Çorum İl Başkanlığı olarak 23 Mart 2015 Pazartesi günü İl Başkanlığı binamızda saat 09.00 ile ­17.00 arasında STK görüşlerini almak için temayül yoklaması yapılacaktır. Tüm Çorumlu hemşerilerimize, STK Başkan ve yönetim kurulu üyelerine önemle duyurulur.”.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam