Selim Aydın "Hitit Üniversitesi sınıfta kalmıştır"

ÇORUM 20 Eylül 2020 09:33
Videoyu Aç Selim Aydın "Hitit Üniversitesi sınıfta kalmıştır"
A
a

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun, üniversiteler nezdinde yapılan memnuniyet anketlerini kamuoyuna açıkladığını belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Hitit Üniversitesi'nin durumu ise içler acısı.” dedi...



Yükseköğretim Kalite Kurulu, Üniversiteler nezdinde yapılan memnuniyet anketlerini kamuoyuna açıkladı. Çorum'umuzun bir değeri olarak gördüğümüz, Hitit Üniversitesi'nin durumu ise içler acısı. Hitit Üniversitesi, İdari personel memnuniyet anketinde %43 oranı ile 84. sırada (son sırada) bulunmaktadır.

Akademik personel memnuniyet anketinde ise %48 oranı ile 86. sırada (sondan üçüncü) bulunmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak elbette bu durum bizleri de üzmüştür. Sürekli dile getirdiğimiz üzere kurumlarda adaleti, liyakati göz ardı etmek, ben yaptım oldu anlayışını esas almak ve belirli kişi ve grupları memnun etme gayreti maalesef bu sonucu doğurmuştur. Hitit Üniversitesinin karnesi olarak gördüğümüz bu anket sonuçları ile Hitit Üniversitesi sınıfta kalmıştır.

Bu başarısızlığın ve memnuniyetsizliğin müsebbibleri Hitit Üniversitesini yönetenlerdir. Hitit Üniversitesi'nin ulusal basında ve kamuoyunda sürekli olumsuz haberlerle anılmasına, kurumsal değerinin zarar görmesine artık bir son verilmelidir. Bu vesileyle kendilerini buradan tekrar uyarıyoruz: Yönetici atamalarında adalet ve liyakat esas alınmadığı müddetçe, kurum içinde çalışma barışı ve huzuru sağlanamayacaktır. Keyfi uygulamalardan, belirli gruplar ve zümreleri ihya etme anlayışından vazgeçilmelidir. Bu kötü karnenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Üniversite tarafından atılacak her olumlu adımın destekçisi olacağımızı, yanlış uygulamaların ise karşısında duracağımızı özellikle belirtmek isteriz.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam