SELAM İsimli sinema filmi Çorum'da gösterime girdi

Magazin 6 Nisan 2013 12:41
A
a

"Selam" Filmi, ÇORUM'da Gösterime Girdi. Yönetmenliğini Levent Demirkale'nin yaptığı, senaryosu Necati Şahin tarafından yazılan ,çeşitli ülkelerdeki Türk okullarında görevli fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan "Selam" isimli sinema filmi Çorum'da gösterime girdi.

Çeşitli ülkelerdeki Türk okullarında görevli fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan "Selam" isimli sinema filminin Çorum'daki gösterimi yoğun ilgi gördü. Bir haftada şehirde en çok seyredilen film olan Selam, 15 bin kişiyle gişe rekoru kırdı. Çorum'da seyirci sayısının 50 bine ulaşması bekleniyor. 

Filmin Metropol Sinemaları'ndaki Çorum galasına Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Hastaneler Birliği Başkanı Turgay Happani, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mesut Okumuş, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, Hitit Sanayiciler ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) Başkanı Ahmet Benli, Leblebi Üretim Pazarlama İşletme Kooperatifi Başkanı Mustafa Gülşen, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Sultan Ana Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sultan Ana, önde gelen işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Başkan Külcü, "Selam" için film demenin yanlış olduğunu, gerçeğin perdeye aksettirilmiş hali denebileceğini ifade etti. Emeği geçenleri tebrik eden Külcü, "Adeta insanlığın yeniden dirilişine vesile olacak kutlu bir hareketin bütün dünyadaki çalışmalarını çok güzel bir şekilde ortaya koymuşlar. Genç yüreklerin evlerinden, ocaklarından, analarından, balarından, evlatlarından ayrılıp ortaya koydukları fedakarlıkları çok güzel anlatmışlar." dedi. 

HİTİTSİAD Başkanı Benli ise Anadolu insanının destanını gözyaşları içinde seyrettiklerini söyledi. Fedakar insanlar kendini adamasa bu güzelliklerin görülemeyeceğini belirterek, "Bu da zorluklarla olan bir şeydir. Anadolu insanı, esnafı, sanayicisi bu işlerin arkasında sağlam durduğu müddetçe bu kardeşlerimiz de annesinden, babasından, sevgilisinden gözü kapalı bir şekilde ayrılıp gidiyor. Allah bahtlarını, yollarını açık etsin." şeklinde konuştu. 

Kooperatif Başkanı Gülşen de filmin yapımında ciddi bir emek harcandığının görüldüğünü ifade etti. Türk insanının dünya coğrafyasında büyük emek ve gayretleriyle ortaya koyduğu başarının sergilendiği bir film olduğunu belirten Gülşen, "Çok başarılı. Türk insanının farkındalığını arttırma adına çok manidar buldum. Yaşanan şeyleri hepimiz duyuyorduk ama bunların sadece birkaç örneğini verebilmişler. Ayrılıklar adına, acılar adına, sıkıntılar adına sadece bu birkaç örneği, birkaç ülkeden yaşananları biraraya getirmişler ama hakikaten çok başarılı olmuş." dedi. 

Dernek Başkanı Ana ise filmden çok etkilendiğini dile getirdi. Birlik ve beraberlik için büyük kazanımlar olduğuna değinerek, "Allah yardımcıları olsun. Birlik ve beraberlik için çok önemli şeyler yapılıyor." diye konuştu.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam