Cem Yılmaz İftarlık Gazoz

Magazin 28 Ocak 2016 13:03
Videoyu Aç Cem Yılmaz İftarlık Gazoz
A
a

Bu hafta hangi filmler vizyona girecek? Cem Yılmaz'ın İftarlık Gazoz'u favori-izle Bu hafta hangi filmler vizyona girecek? Sinema severleri bu hafta birbirinden ilginç yapımlar bekliyor. 29 Ocak 2016’da İftarlık Gazoz, Her Şey Aşktan, Spotlight, Zor Saatler, Yalan Labirenti olmak üzere 5 film birden vizyona giriyor. Cem Yılmaz'ın İftarlık Gazoz'u favoriler arasında.

Sinema severler bu hafta filme doyuyor. 29 Ocak 2016’da İftarlık Gazoz.
 

İddalı yapımlardan biri olarak vizyona girmeye hazırlanan İftarlık Gazozyayınlanan görüntüleri ile Cem Yılmaz hayranlarını sevindirdi. Yerli sinema sektörüne damga vurmaya hazırlanan İftalık Gazoz konusu ile 1970'li yıllardaki eski ramazanları izleyiciye tekrar yaşatacak. Bir ilk olarak da vizyona girmeden iki gün önce Türkiye'nin yedi bölgesinde aynı anda tek seanslık gösterime girecek olan film şimdiden merakla bekleniyor. İftarlık gazoz oyuncuları arasında yer alan minik Berat Efe Parlar'da filmdeki oyunculuğu ile göz doldurdu. İftarlık Gazoz fragmangörüntüler.

İFTARLIK GAZOZ KONUSU

İftarlık Gazoz Ege kasabasında geçen film küçük bir çocuğun gözünden anlatılıyor ve 1970'li yıllarda ailesiyle birlikte yaşayan Adem'in oruç tutmasıyla birlikte başından geçenler ekrana geliyor. Adem 5. sınıfı yeni bitirmiş ve ailesiyle yaşayan bir çocuktur, yaz tatilini boş geçirmek istemediği için ailesinden zorla da olsa izin alır ve Gazozcu Cibar Kemal Usta ile gazoz satmaya başlar. Gazozcu çırağı olarak çalışan Adem ramazan ayının başında imamın camide oruç ile ilgili anlattıklarını kendi üzerine alınır ve oruç tutmaya başlar, üstelik Berna'da oruç tutacaktır. Yaşı küçük olduğu için ailesi onun oruç tutmasına izin vermez ama Adem niyet eder ve gizlice oruç tutmaya başlar. Ama Adem için hem oruç tutmak hem de yaz sıcağında gazoz satmak hiç de kolay olmayacaktır. Üstelik orucu bozmanın kefaretinin de 61 gün olduğunu öğrenmiştir. Hem açlık hem de susuzluk onu çok etkilemiştir, üstelik Berna'da dilek orucu tutmaktadır. Hayaller görmeye başlayan Adem'i bu yaşadığı zorluklar bir maceraya sürekleyecektir. Bir türlü geçmek bilmeyen oruç günü Cibar Kemal ve Adem için nasıl sonuçlanacak izleyenler filmin sonunda görecek.

İFTARLIK GAZOZ OYUNCULARI

İftarlık Gazoz oyuncuları arasında Berat Efe Parlar, Cem Yılmaz, Ummü Putgül, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar ve Macit Koper yer alıyor. Filmin yönetmeni Yüksel Aksu film ve Cem Yılmaz ile ilgili şunları söyledi: 'Mahalle kültürü, 70’li yılların sıcaklığı, dayanışma, dostluk, eski ramazanlar, yazlık sinemalar, komşuluk, dostluk ilişkilerini hatırlatacak. Cem’le ‘Dondurmam Gaymak’tan beri bir projede buluşmayı hayal ediyordum. Bu filme nasip oldu. Ben kendisinden çok memnunum ama galiba o benden o kadar memnun değil. Çünkü ömür boyu ezilmiş, iteklenmiş bir adam olarak, sette 1,5 aylık bir iktidar yakalayınca tuhaflaşıyorum. Yıllarca hor görülmüşsün, hakir görülmüşsün, ezilmişsin büzülmüşsün, Cem Yılmaz var star. Fırsatını bulmuşken, ezmedim de kılkuyruklaştım. E top da bende, kovamayacaklarına göre. O 1,5 ay açıkçası biraz agresiftim. Cem hep teskin etti, arabulucu oldu, kalabalıklarla aramı düzeltti. Cem’e hiç oyun vermeyle, tekrarla zaman da harcamadım. Her şey bir cümlede, tıkır tıkır. Çok çalıştırdım onu.' dedi.

Cem Yılmaz ise filmin basın gösteriminde: 'Benim 6-7 filmimi ikiye ayırabiliriz; Hokkabaz gibi, Herşey Çok Güzel Olacak gibi ya da Gora, Arog, Ali Baba gibi. Fantastik dünyalar ya da etrafımızda gördüğümüz olağan haller. Bu iki türde film yapmaya çalışıyorum. Komiklerden Ali Baba, dramlarda Pek Yakında ve Her şey Çok Güzel Olacak’ı çok severim. Aslında baktığımda niyet edip de neticelendirdiğim filmlerden memnunum. Eğer imkan bulursam bir sonraki filmde daha iyi yapmaya çalışırım. Baştan sona filmin her evresinde çok zevk alarak çalıştım. İlk defa o bölgede bir film çekiyorduk. Yüksel'in filmlerinde hep bana uygun bir rol bekliyordum. Bu karakter iyi geldi. Kendi maceramda birazcık çeşitlilik yapmak istiyorum. Çok belirgin komik karakterlerin yanı sıra böyle dramlarda rol almayı takip ediyorum. Aşkla yaptığımız bir iş olduğunda da bunun karşılığında aynı duygunun seyirciye geçtiğini görmek arzusundayım. İnşallah öyle olur.' dedi.


 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam