Sağlık alanında,bugünler hayal bile edemiyordu

Sağlık 18 Mart 2013 02:04
A
a

Sağlık Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Agah Kafkas, sağlıkta yakalanan başarının doktorlara ve sağlık çalışanlarına ait olduğunu söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Agah Kafkas, sağlıkta yakalanan başarının doktorlara ve sağlık çalışanlarına ait olduğunu söyledi. Anatıpder'in 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasında konuşan Kafkas, kendi yarasını saramayan bir Türkiye'den, dünyaya şefkat eli uzatan bir Türkiye konumuna ulaşıldığını ifade etti.

 

Agah Kafkas, 10 yıl öncesinin ilaç fiyatlarıyla, bugünün ilaç fiyatları arasında % 80'lik düşüş yaşandığına işaret ettiği konuşmasında, "10 yıl önce böyle olacağını söyleseydik, bizi aklımızdan zoru olan insanlar yerine koyup, tedavi etmeye çalışırlardı. Dün sen işçisin, yoksulsun diye birilerimizi ikinci sınıf bir sağlık hizmetine mahkum edenler, bugünleri hayal bile edemiyordu." dedi.

 

Türkiye'nin gömü ya da hazine bularak, refah düzeyini artırmadığının altını çizen Kafkas, bu işin sırrının haram helal bilinci, hak hukuk bilinci olduğunu ifade etti.

 

Türkiye'de memnuniyetin en yüksek olduğu hizmetin sağlık hizmetleri olduğunu dile getiren Kafkas, "Bu ülkede bazı tuzu kurular yıllarca, doktor fazlası bulunduğu yalanını söyledi. Tıp Fakülteleri'ni açmadılar, olanlara da öğrenci almamak için direndiler. Yeter ki doktorumuz olsun, hepsine ihtiyacımız var. Türkiye'de bir kişi yılda en fazla 3 kez doktora gidebilirken, bu rakam şimdi 3 kat artarak, 9'a yükselmiştir." diye konuştu.

 

Kafkas, Hakkari'de yaşayan bir vatandaşla, İstanbul Bebek'te yaşayan bir vatandaşın aynı haklara sahip olarak sağlık hizmetinden yararlanabildiğini, bir Vali'nin alabileceği sağlık hizmetini, en ücra köyde bulunan birisinin de alma hakkı olduğunu ve rahatça alabildiğini söyledi.

 

Hekimlere yönelik şiddete asla müsade etmeyeceklerinin de altını çizen Kafkas, özellikle acil olmadığı halde gece acil hizmetlerinden yararlanmak isteyenlere de çağrıda bulunarak, "Acil olmadığı halde acile gelerek başka bir acil hastanın vaktini ve hakkını çalan insan olmayalım, belki bir gün o acil hizmetinin bize de ihtiyaç olabileceğini düşünebilmeliyiz." dedi.


Kaynak : Hakimiyet
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam