SMA hastalarına ilaç müjdesi!

Sağlık 1 Şubat 2019 11:43
Videoyu Aç SMA hastalarına ilaç müjdesi!
A
a

Bakan açıkladı: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SMA hastaları ilaçlarını bugünden itibaren alabileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda SMA hastaları için 'Tip 1' tedavisinden sonra 'Tip 2' ve 'Tip 3' ilaçlarının da geri ödeme listesine alındığıile ilgili açıklaması hatırlatıldı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların ödenmesine bugün itibariyle başlandığını, kararın Resmi Gazetede dün gece yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

"YURTİÇİ İLAÇ SAYISI 8 BİN 562'YE ULAŞTI"

Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) ile ilgili yeni düzenlemeler ile beraber 10 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını, yurtdışı ilaç sayısının 400'e, yurtiçi ilaç sayısının da 8 bin 562'ye ulaştığını belirterek, "Geri ödeme listesine alınan ilaçlar, başta SMA olmak üzere, kulak, burun, boğaz enfeksiyon ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Ortodontik diş tedavileri gibi işlemler için tebliğde tekrar düzenleme yapılarak erişilebilirlik artırıldı. Ayrıca biyonik kulak cihazları da devlet üniversite hastanelerindeki ameliyatlarda kullanılmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

"SMA HASTALARIN İLAÇ VE TEDAVİLERİNİ DEVLET GÜVENCESİ ALTINA ALDIK"

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilaçlarının temini konusunda önemli bir görev yürüttüğünü dile getiren Bakan Selçuk, Türkiye'deki sosyal güvenlik sisteminin, dünyanın en kapsamlı sosyal güvenlik uygulaması olduğunu, SMA hastaları için Tip 1 tedavisinde kullanılan ilaçların halihazırda SGK ödeme kapsamında olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk sözlerine şöyle devam etti:

''Tamamen insani bir yaklaşımla Sağlık Bakanlığımız ile beraber Tip 2 ve Tip 3 ilaçlarının temini için tüm imkanlarımızı seferber ettik, ilaçların temini için çok yoğun ve hassas bir süreç yönettik. SMA hastalarımızın ilaç ve tedavilerini devlet güvencesi altına aldık. Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz."

Sağlık konusunu hiçbir zaman maliyet unsuru olarak görmediklerinin vurgulayan Bakan Selçuk, "SMA hastalığının Tip1, Tip2 ve Tip3 evresinde gerekli ilaç masraflarını karşılıyoruz. İlaca erişimde hiçbir sorun olmayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam