Yumurta alırken bunlara dikkat!

Sağlık 7 Şubat 2019 12:14
Videoyu Aç Yumurta alırken bunlara dikkat!
A
a

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü, tüketicilere ciddi uyarıda bulundu. Organik diye satılan yumurtaların, tavuk pisliğine bulanmış ve saman içine konulmuş yumurtalar olduğunu, bu yüzden organik ürün sertifikasının sorulmasını gerektiğini belirtti...

 

Yumurta satışında Kodlama başlıyor

YUM- BİR Yönetim Üyesi ve Basın Sözücü Derya Pala, ürünü satın alırken mutlaka organik ürün sertifikasının sorulması gerektiğini vurguladı. Ayıca Derya Pala, tüketicileri uyararak, tavuk pisliğine bulanmış ve saman içine konuşmuş yumurtaları, ‘köy yumurtası', ‘gezen tavuk yumurtası', ‘organik yumurta' gibi isimler koyarak fiyatın 3-4 misline satıldığını ifade etti.

Dünya gazetesine sektördeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Derya Pala, maliyetlerdeki tüm artışlara karşın sektörün 2018 yılında, rekor bir ihracat seviyesinde kapattığını belirtti.

''DAHA ÇOK TÜKETİM İÇİN KDV YÜZDE 1'E İNDİRİLMELİ''

Son 10 yılın ihracat rekorunu 430 milyon dolarla ulaştıklarını dile getiren Derya Pala, ülkemizde yumurta tüketiminin çoğalması için KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini talebinde bulundu.

22 milyar adet üretimle 2018 senesinde sektörde dünya 9'uncusu olduğunu ifade eden Derya Pala, Türkiye'nin dünya yumurta ihracatında, 430 milyon dolarlık ihracatla 3'üncü sırada yer aldığını anlattı.

Derya Pala, aynı zamanda bu ihracat rakamının son 10 yılın rekoru olduğunu vurguladı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam