Sağlık İL Müdürlüğünden Çorum Gündemi’ne Cevap

ÇORUM 19 Haziran 2019 11:55
Videoyu Aç Sağlık İL Müdürlüğünden Çorum Gündemi’ne Cevap
A
a

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sosyal Medyada Çorum Gündemi isimli sayfada paylaşılan “Bugün yağmur yağdı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine de Yağmur Yağdı kovalar sıra sıra..” video hakkında açıklama da bulunuldu...


Sağlık Müdürlüğünden, Çorum Gündemi’ne Cevap
 

Sosyal Medyada Çorum Gündemi isimli sayfanın 11/06/2019 tarihinde “Bugün yağmur yağdı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine de Yağmur Yağdı kovalar sıra sıra..” cümlesiyle paylaştığı video hakkında, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ömer Sobacı tarafından yapılan açıklama aşağıda sunulmuştur;

“T.C.Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası geçici kabulü yapılmış ve kesin kabulü henüz yapılmamıştır. Bu sebeple hastane binasındaki tadilat halen yüklenici firma uhdesinde bulunmakta ve bu süreç içerisinde idare tarafından hiçbir işlem yapılamamakta olup, bina ile ilgili oluşan sıkıntılar yüklenici firma ve ihale makamı İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bildirilmektedir.

Habere konu olan durumla ilgili Hastane 4. ve 7. Blokları arasında bulunan cam çatı aksamında hastane hizmete açıldığı günden itibaren zaman zaman aşırı yağmurlardan sonra sızıntı problemleri yaşanmış ve inşaat firmasına durum defalarca bildirilmiştir. 3. kez yüklenici firma tarafından tadilat yapılmasına rağmen sızıntılar ne yazık ki hala devam etmektedir. Haberde bahsi geçen durum hakkında yüklenici firma ile temasa geçilmiş olup, ayrıca kesin kabul aşamasında kabul heyetine de sıkıntı iletilecektir.

Yaşanan olumsuzluklardan dolayı tüm Çorum’lulardan özür diliyor, çözümü noktasında çabalarımızın devam etmekte olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz”

 

MAMOGRAFİ CİHAZI AÇIKLAMASI

Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı Çorum Yerel Basında çıkan haberler üzerine konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı: İlimizde yayın yapmakta olan Kesin Karar Gazetesinin 12/06/2019 tarihli nüshasında “Özel Sağlıkta Skandal” başlığı ile verilen haber hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından bir açıklama yapılması zaruriyeti hasıl olmuştur. Haberde Cildiye doktoru olmadan hasta kabulü yapıldığı iddia edilmektedir. 28/12/2018 tarihinde habere konu sağlık kuruluşu yönetimi tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze cildiye doktorunun hastanelerinden ayrılış yaptığı bildirilmiştir. Müdürlüğümüz tarafından 07/01/2019 tarihli Valilik Onayı ile Uzman Hekim istihdam edilene kadar cildiye branşının ve estetik biriminin faaliyeti durdurulmuştur. Yine haberde mamoğrafi cihazının lisans tarihinin yenilenmediği ve denetimde bunun tespit edilmediği iddia edilmektedir. 28/06/2018 tarihinde yapılan denetimde, mamoğrafi cihazının lisans vize tarihinin dolduğu sehven fark edilmemiş olup, kusurlu personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. 06/07/2018 tarihinde hastane Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (TAEK) başvurmuş ve başvuru sonucu lisans tarihi 2023’e kadar uzatılmıştır.

Söz konusu cihazın vize tarihinin zamanında güncellenmemesi ile ilgili Müdürlüğümüz tarafından hastaneye idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca haberde iddia edilen diğer hususlar ile ilgili Sağlık Bakanlığından müfettiş talep edilmiştir. Soruşturma sonucuna göre idari işlem tesis edileceğini kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam