Sağlık Çalışanları Filistin için Yürüdüler

Güncel 9 Aralık 2023 19:12
Videoyu Aç Sağlık Çalışanları Filistin için Yürüdüler
A
a

Vahşete bu kez sağlık çalışanları tepki gösterdi.Çorum’da sağlık çalışanları Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.



BUGÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARI
FİLİSTİN İÇİN KADEŞ MEYDANINA YÜRÜDÜ!..

 Vahşete bu kez sağlık çalışanları tepki gösterdi.Çorum’da sağlık çalışanları Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.Hürriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe doktorlar, sağlık çalışanları, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
KADEŞ MEYDANINA YÜRÜDÜLER
Kadeş Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından grup adına bir açıklama yapan Mehmet Sait Değer, işgalci İsrail’in Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim'den bu yana soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını ve Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi. İnsan hakları ve uluslar arası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuğun acımasızca katledildiğine dikkat çeken Değer, ayrıca tıbbi malzeme temini ve sağlık hizmetlerinin sunumunun da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunduğunu vurguladı.
HEKİMLER TEPKİLİ
Hekimler olarak İsrail’in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların kadınların, hekimlerin ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlı olduklarının altını çizen Değer, “Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz” dedi.



#Sağlıkçalışanlar
#Filistiniçin
#sessizyürüyüş
#Yürüyüşle
#Çorum
#filistin
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam