Sağlık Bakanlığı Çorumu' kırmızı listeye aldı mı?

ÇORUM 10 Ağustos 2020 18:56
Videoyu Aç Sağlık Bakanlığı Çorumu'  kırmızı listeye aldı mı?
A
a

Sondakika Haber: Sağlık Bakanlığı Çorumu' kırmızı listeye aldı mı? Okuyucularımızın yoğun bir şekilde arayıp sorduğu bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÇORUM'U KIRMIZI LİSTEYE ALMADIĞI VE BÖYLE BİR DEĞERLENDİRME KATEGORİSİ OLMADIĞINI BELİRTTİ...

- Hitit tv : Alo efendim ben Çorum'dan arıyorum.Yerel Basın mensubuyum İsmim Elvan Şimşek bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

- Hitit tv : Okuyucularımızın bir internet sitesinden okuduğu haberle yoğun bir şekilde aranmaktayız... konuyla ilgili bilgi veriri misiniz ?

- Bakanlık yetkilisi: Efendim buyurun Elvan bey! ...

-Elvan Şimşek: Bakanlığınızın Çorum’u kırmızı listeye aldığı doğrumu?...

-Bakanlık Yetkilisi : Sağlık Bakanlığının İllere göre böyle bir renk ayrımıyla gruplamıyoruz .Bizim için Yüksek riskli iller kategorisi vardır.Onun dışında bir renk kategorimiz yoktur...

- Bakanlık yetkilisi: Ayrıca Çorum 570 bin Nüfuslu bir şehir 1Bin küsür civarında kişiye Covid-19 tanısı konulmuş.Sonuçlara göre iliniz de biraz artış var ama korkulucak bir panik durumu söz konusu değil.Bakanlığımız,Sağlık İl müdürlüğümüz, Valiliğimiz konu ile ilgili sürekli bizlerle verileri paylaşmaktadırlar...

-Bakanlık yetkilisi :Test sayımız, salgın boyunca en yüksek olduğu dünkü seviyenin biraz altında. Yakın zamanlarda vaka sayılarının en çok arttığı illerimizden Gaziantep'te, son bir hafta içinde, ortalama vaka sayıları %10 düştü. 25 İLİMİZDE son 2 gündür entübe hastamız yok. Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1,3 KAT ARTTI.

-Bakanlık yetkilisi : Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; Sosyal mesafe için herkesin arasına polis Jandarma koyarak ayıramayız ki ,Herkese Ceza yazmaya kalksak bu kezde farklı tepkilerle karşılaşıyoruz. Düğünlerini nişanlarını yapan Çorumlu vatandaşlarımızdan rica ediyoruz maske, mesafe, temizlik uyarısına uymamız şart!..

Çorum'a selamlar Elvan bey!..

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam