SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ARİF ERSOY İLİM YAYMA CEMİYETİ’NDE

ÇORUM 27 Nisan 2016 08:51
Videoyu Aç SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ARİF ERSOY İLİM YAYMA CEMİYETİ’NDE
A
a

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi’ni ziyaret eden, Çorum Belediyesi Eski Başkanı ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinin yanı sıra, İktisat Bölüm Başkanlığı, Uluslar Arası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Arif Ersoy, İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri .

 Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile biraraya geldi...

Prof. Dr. Arif Ersoy; İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.
 

İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluş süreci ve kuruluş amacına değinen Ersoy; “1951 yılında o günün zor şartlarında 68 kişinin sorumluluktan kaçmayarak kurdukları İlim Yayma Cemiyeti eğitim alanındaki çalışmalarını artırarak 1973 yılına gelindiğinde İlim Yayma Vakfını kurmuştur. İlim Yayma Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında ilmi yaymak gayesi ile okul, yurt ve kurs binaları inşa etmekte, aynı gaye doğrultusunda faaliyet gösteren her türlü özel ve tüzel kişilerle, resmi kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunmaktadır. İlim Yayma Vakfı 2010 yılında ise Sabahattin Zaim Üniversitesini kurmuştur.” dedi.

Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni tanıtım çalışmalarına ilk Çorum’dan başladığını belirten Prof. Dr. Arif Ersoy, üniversitenin amacının, medeniyetin değerlerini özümseyen, bilim üreten, insanlığa hizmet eden, donanımlı, geleceği şekillendiren, erdemli ve lider insanlar yetiştirmek olduğuna vurgu yaptı.
Ersoy, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin, donanımlı kadrosu ile 5.000’e  yakın öğrenciye hitap ettiğini ve üniversitenin başarılı öğrencilere, tam, yarım ve çeyrek burs imkanları sunduğunu dile getirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Prof. Dr. Arif Ersoy’a ziyaretinden ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Karadağ, “Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Arif Ersoy  hocamızın rektör yardımcılı görevinin hayırlı olmasını diliyor, kendisi tebrik ediyorum. Hocamıza, İlk programını Çorum’da yapmasından, Çorum’a verdiği önemden ilim alanında yapmış olduğu hizmetlerden ve cemiyetimize olan katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
Karadağ, “ Hocamızın üzerimize yüklemiş olduğu görevi harfiyen yerine getireceğiz. Ülkemizin seçkin üniversitelerinden olan Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni tüm okullarda tanıtacağız.” şeklinde konuştu.

Karadağ, öğrencilerin ve velilerin, Sabahattin Zaim Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgiyi İlim Yayma Cemiyeti’ni ziyaret ederek alabileceklerini de ekledi.

Program sonunda katılımcılara, Sabahattin Zaim Üniversitesi tanıtım videoları izlettirildi.





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam